Fjernsyn, Netflix og iPhones har overtaget en stor del af underholdningen hjemme i stuerne. Men bogen, som vi kender den, lever stadig. Igen i år har Aarhus Universitetsforlag udgivet et utal af bøger, der vil blive fremvist og debatteret til årets Bogforum, hvor mange af forskerne er med.
31.10.2014 |
Forfattere, journalister, ministre og nysgerrige læselystne vil samles for at fejre bogen. Mange af landets forlag stiller op for at vise årets udgivelser frem, og Aarhus Universitetsforlag er ikke en undtagelse. De har, sammen med Folkeuniversitetet, fået en central placering, der nok vil stjæle meget opmærksomhed, når Bogforum løber af stablen d. 7.-9. november 2014 i Bella Center, København.
Bøger for alle
Det er forbundet med en stor stolthed og begejstring, når Aarhus Universitetsforlag viser årets nyheder frem til Bogforum. Forlagsdirektør for Aarhus Universitetsforlag Carsten Fenger-Grøndahl lover en stor og flot udstilling af bøgerne, og han glæder sig på forfatternes, forlagets og universitetets vegne.
”Det er vigtigt for os at være med, fordi vi ikke er ligesom de andre forlag. Det specielle ved vores bøger er, at alle er forskningsbaseret vidensformidling og bredere videnskabelige bøger inden for et utal af fagområder. På den måde kan vi tilbyde interessant læsning for alle,” fortæller han og gør opmærksom på, at de fleste af de bøger der bliver udstillet på messen, ikke er tunge teoretiske bøger, men lettere vidensformidling, som alle kan forstå.
Her peger han blandt andet på bogserien Tænkepauser, der er en række af små bøger, som sætter fokus på generelle menneskelige spørgsmål, såsom kærlighed, kroppen, tid og terror. Tænkepauser har været en kæmpe succes, og har flere gange ligget helt i top på de ugentlige bestsellerlister under faglitteratur.
Men de største forventninger har han til bogen ’50 idéer, der ændrede verden’. En bog hvor en række forskere har skrevet en introduktion til de 50 mest kulturbærende idéer, som har været vigtige for menneskets historie. Bogen er redigeret af Hans-Jørgen Schanz, der er professor i idehistorie ved Aarhus Universitet.
”Det har været en kolossal stor og indviklet produktion og en kæmpe investering, og jeg glæder mig meget til at vise bogen frem,” fortæller Carsten Fenger-Grøndahl.
Spændende diskussioner
Ved forlagets stand vil de besøgende også kunne opleve debatter mellem forfatterne og andre fagfolk, der diskuterer de emner, der er skrevet om i år. Blandt andet taler forfatteren til bogen ’Krigen, et ustyrligt system’, Gorm Harste, lektor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, med tidligere udenrigsminister, Per Stig Møller, om hvorfor krige ikke kan kontrolleres. Og forfatteren Knud Romer diskuterer overtro og magisk tænkning i en højteknologisk kultur med Jesper Sørensen, der er lektor på Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet.
Du kan komme med
Bogforum er åbent for alle. Læs mere her: bogforum.dk