Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU intensiverer samarbejdet med australske Deakin

Efter mange års tæt samarbejde har AU og australske Deakin University nu fået papir på hinanden. Det skal især gavne studentermobiliteten, men AU kan også lære af Deakins digitale aktiviteter.

10.06.2020 | Thomas Grønborg Sørensen

Prodekan på Aarhus BSS, Per Andersen, underskrev aftalen med Deakin på vegne af Aarhus Universitet. Foto: Lisbeth Andersen

”Deakin har gode studiemiljøer og stærke fagmiljøer, og ikke mindst har de gennem flere år haft en klar strategi om at være førende inden for virtuelle undervisningsformer”.

Det siger prodekan på Aarhus BSS, Per Andersen, om australske Deakin University, med hvem han for nylig underskrev et styrket mobilitetspartnerskab på vegne af Aarhus Universitet.

“Deakin University er det første oversøiske universitet, som Aarhus Universitet indgår et så intensivt samarbejde med. Den nye udvekslingsaftale er samtidig et helt naturligt skridt i vores strategi om at styrke båndene til vores gode partnere i den internationale universitetsverden. Vi har samarbejdet med Deakin i mere end tyve år, så man kan godt sige, at vi har et solidt fundament”, fortsætter Per Andersen.

Mere trafik – både online og offline

Det er især de to universiteters studerende, der kommer til at nyde gode af den nye aftale, som omfatter alle fagmiljøer. 

Traditionelt har 10-15 studerende taget turen mellem Aarhus og Melbourne, hvor Deakin har de fleste af sine aktiviteter. Målet med aftalen er at øge udvekslingen til 40 studerende i 2021 og 60 i 2023, men udbruddet af COVID-19 har betydet, at målene kommer til at tage lidt længere at nå:

”Det kommer til at tage tid, før vi er tilbage på niveauet fra før corona, så vi må også forvente, at det kommer til at vare længere, før vi har nået målene. I mellemtiden vil vi udnytte, at Deakin har et veludviklet online campus, som vi kan lære meget af. Online-aktiviteterne kan på sigt være med til at supplere den fysiske mobilitet, som vi forventer at kunne genetablere med tiden”, fortæller Per Andersen, som også peger på, at Aarhus Universitets ledelse og administration også vil få gavn af Deakins viden om datadrevne processer. 

Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Samarbejde, Talentudvikling