Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-medarbejdere til temadag i Bruxelles

Det midtjyske EU-kontor i Bruxelles (CDEU) havde på opfordring af Forskningsstøtteenheden arrangeret en uddannelsesdag om impact i Horizon2020-ansøgninger i Bruxelles den 23. maj 2017.

06.06.2017 | Signe Schou

Arrangementet var målrettet alle administrative medarbejdere på AU, som bidrager til at forfølge universitets mål om at øge hjemtagelsen af forskningsmidler fra EU.

Et større arrangement som dette kan tiltrække de mest interessante oplægsholdere fra Kommissionen. Derfor var der også åbnet op for, at administrative kolleger fra de øvrige danske universiteter kunne deltage.

På talerlisten var blandt andre Senior policy analyst i generaldirektoratet for Forskning og Innovation, Neville Reeve, som har været med til at udvikle impact-begrebet i EU's forskningsprogrammer.

De øvrige syv oplægsholdere fra Kommissionen talte om betydningen af, at ansøgninger til Horizon 2020 fremover skal indeholde mere overbevisende beskrivelser af, hvordan projekterne kan bidrage til at gøre en videnskabelig, innovativ og samfundsmæssig forskel for Europa. En tendens som forstærkes yderligere i det kommende 9. rammeprogram.

Seminaret var det første i en række på 3-4 seminarer, som bliver afviklet over de kommende 18 måneder. Seminarerne vil have forskelligt tema, fx data management, køn/ligestilling og etik. Forskningsstøtteenheden vil gerne opfordre flere kolleger på AU til at deltage i seminarerne i Bruxelles, og de kommende seminarer vil blive annonceret på Forskningsstøtteenhedens hjemmeside og i Forskningsstøtteenhedens nyhedsbrev.

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Alle AU-enheder, AU Forskning og Eksterne Relationer, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende