Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH får ny lærestolsprofessor for Mave-Barn-Centret

Professor Niels Uldbjerg er tiltrådt som ny koordinerende klinisk lærestolsprofessor for Mave-Barn-Centret på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

27.09.2016 | Helle Horskjær Hansen

Niels Uldbjerg overtager posten efter Søren Laurberg som koordinerende lærestolsprofessor

Niels Uldbjerg overtager posten efter Søren Laurberg som koordinerende lærestolsprofessor

Mave-Barn-Centret har netop fået ny lærestolsprofessor. Det er den 63-årige Niels Uldbjerg, der overtager stafetten efter Søren Laurberg.

Niels Uldbjerg fra Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Gynækologisk-Obstetrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital har i mange år forsket i gravide kvinder og deres fostre.

”Jeg forsker i livmoderhalsen og fosterhindernes styrke. Er de for svage, resulterer det i for tidlig fødsel. Desuden forsker vores team i at forebygge svangerskabsforgiftning og dårlig moderkagefunktion ved at give de rigtige kvinder den rigtige behandling”, siger han og understreger:

En god start på livet forudsætter en god fostertilværelse. Vores forskning bidrager i høj grad til at sikre optimal moderkagefunktion, samt til at undgå for tidlig fødsel. Da den forventede levetid nærmer sig 100 år for nyfødte, vil ethvert tiltag, der bidrager til et bedre helbred have enorm betydning,” fortæller Niels Uldbjerg.

På Mave-Barn-Centret glæder han sig til at give de unge læger mulighed for at udfolde sig.

”Når man har min alder, er det på høje tid at spille bolden over på de unge talenters banehalvdel. Og det er stillingen som koordinerende lærestolsprofessor en kærkommen mulighed for,” siger Niels Uldbjerg.

Yderligere oplysninger

Niels Ulbjerg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Kvindesygdomme og fødsler
Direkte tlf.: 7845 3325
Mail: uldbjerg@clin.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Health