Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH får ny professor i hjerteklapkirurgi

Sten Lyager Nielsen er ny klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i kirurgisk behandling ved hjerteklapsygdom og hjertesvigt.

29.06.2015 | Malene Løvig Nielsen

Sten Lyager Nielsen er ny klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Sten Lyager Nielsen er ny klinisk professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Hvordan kan vi tilbyde patienter med hjerteklapsygdom og hjertesvigt en bedre behandling? Det er Sten Lyager Nielsen optaget af i sin forskning. Han er netop blevet udnævnt til klinisk professor ved Institut for Klinisk Medicin og Hjerte-, lunge-, karkirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.

”Professoratet giver nye muligheder for at udvide forskningsområdet og etablere samarbejde nationalt og internationalt, så vi får inddraget endnu flere aspekter af hjerteklapsygdom og hjertesvigt. Det giver os det bedste udgangspunkt for at udvikle og forbedre behandlingen til gavn for patienter med hjertesygdomme,” siger Sten Lyager Nielsen.

Lundbeck Fonden har bidraget til projektet med et klinisk forskningsprofessorat på 6,25 millioner kroner over 5 år.

Nye innovative behandlingsmuligheder

Sten Lyager Nielsen har gennem de sidste 15 år forsket i behandlingen af hjerteklapsygdom og hjertesvigt. I professoratet fortsætter han gennem kliniske og dyreeksperimentelle studier med at udvikle og validere nye behandlingsformer inden for rekonstruktiv hjertekirurgi.

”Udviklingsarbejdet vil på sigt resultere i innovative og forbedrede behandlingsmuligheder for patienter med hjertesygdom. Men det kræver, at vi får uddybet vores forståelse af de to sygdomme, så vi kan tilbyde patienterne den mest optimale behandling,” forklarer Sten Lyager Nielsen.

Sten Lyager Nielsen har siden 2007 været overlæge ved Hjerte-, lunge-, karkirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital. Han har været tilknyttet Aarhus Universitetshospital i over 20 år og leder et translationelt forskerteam, der undersøger hjerteklapsygdom og hjertesvigt.


Yderligere oplysninger

Overlæge Sten Lyager Nielsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Aarhus Universitetshospital, Hjerte-, lunge-, karkirurgisk afdeling
Direkte telefon: 78453016
lyager@clin.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ekstern målgruppe