Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH får professor med bloddonation som speciale

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop ansat Christian Erikstrup som professor. Han forsker i at forstå, hvordan bloddonation påvirker kroppen.

27.02.2018 | Helle Horskjær Hansen

Deltagerne i det Det Danske Bloddonorstudie, som Christian Erikstrup står bag, følges over tid via de nationale helbredsregistre.

Deltagerne i det Det Danske Bloddonorstudie, som Christian Erikstrup står bag, følges over tid via de nationale helbredsregistre.

Med sit professorat skal Christian Erikstrup undersøge, hvordan kroppen bliver påvirket af bloddonation. Målet er, at det skal være sikkert at give blod med mindst mulige bivirkninger.

 

Christian Erikstrup er en af initiativtagerne til Det Danske Bloddonorstudie, et af verdens største befolkningsundersøgelser og biobanker med over 110.000 deltagere. Studiet drejer sig om at undersøge helbredseffekterne af bloddonation og er samtidig også en platform for generelle studier om sundhed og sygdom.

Desuden forsker Christian Erikstrup i, hvorfor nogle mennesker er mere modtagelige for infektioner end andre.

Kontakt

Professor Christian Erikstrup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Blodbank og Immunologi
erikstrup@clin.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende