Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH får professor i tropemedicin

Overlæge, dr.med. Eskild Petersen har netop holdt tiltrædelsesforelæsning og er nu klinisk professor i tropemedicin og parasitologi ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

22.05.2014 | Helle Horskjær Hansen

Eskild Petersen MSO i tropemedicin og parasitologi har lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse på AU og AUH.

Eskild Petersen MSO i tropemedicin og parasitologi har lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse på AU og AUH.

Det lyder eksotisk og som noget, der foregår under varmere himmelstrøg. Med en tropehat på hovedet og feltflaske dinglende om halsen.

Dog foregår professor i tropemedicin og parasitologi Eskild Petersens forskning på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her har han lige holdt sin forelæsning i forbindelse med sin ansættelse. En forelæsning med titlen: Infektionssygdomme i globalt perspektiv. Hvordan infektionsmedicin, tropemedicin og rejsemedicin er smeltet sammen.

Eskild Petersen forsker i malaria, toxoplasmose, hepatitis B og kroniske infektioner, der er forårsaget af bakterier.

”Vi hjælper med at udnytte, at forskere her på universitetet har udviklet en metode til diagnostik af malaria, som kan udføres på spyt. Det giver mulighed for diagnostik hjemme og tidlig behandling af malaria i ulandene,” fortæller Eskild Petersen.

Samtidig er professoren med til at undersøge immunologien hos patienter med kronisk, livslang infektion med det formål at kunne udvikle en immunterapi af kronisk hepatitis B.

Omkring 350 millioner mennesker i verden har kronisk hepatitis B, og det er den største årsag til levercancer og skrumpelever globalt.

Yderligere oplysninger

Overlæge, professor, dr.med. Eskild Petersen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q
Telefon: 2073 3223
eskild.petersen@ki.au.dk

Offentligheden/Pressen, Navnenyt, Health, Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin