Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH styrker behandling af og forskning i underlivskræft

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har pr. 1. april ansat to nye professorer, der begge er anerkendte eksperter i underlivskræft. Det er en markant oprustning på området til gavn for patienterne.

01.02.2019 | Louise Kastrup Scheibel, AUH

AU og AUH ansætter i fællesskab Ole Mogensen og Pernille Tine Jensen, begge professorer i gynækologisk kræft. Foto: Privat/HE KOM.

AU og AUH ansætter i fællesskab Ole Mogensen og Pernille Tine Jensen, begge professorer i gynækologisk kræft. Foto: Privat/HE KOM.

Det drejer sig om professor Ole Mogensen fra Karolinska Sjukhuset og Karolinska Institutet i Stockholm og professor Pernille Tine Jensen fra Odense Universitetshospital, der begge har speciale indenfor gynækologisk kræft og ansættes på henholdsvis Aarhus Universitets Institut for Klinisk Medicin og hospitalets afdeling Kvindesygdomme og Fødsler, der varetager området i samarbejde med Kræftafdelingen.

"Med ansættelsen af Ole Mogensen og Pernille Tine Jensen, der er meget erfarne og dygtige læger og kvalificerede forskere, styrker og videreudvikler det hospitalets højt specialiserede område inden for underlivskræft. Det understreger, at der i vores afdeling Kvindesygdomme og Fødsler er tale om et fagområde, hvor vi er rigtig godt bemandet med både erfarne læger og forskere," siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen, Aarhus Universitetshospital.

Et boost for både hospital og universitet

Aarhus Universitetshospital er ét af landets få, højt specialiserede centre for patienter med kræft i livmoderhalsen, livmoderen, æggestokke og ydre kønsorganer, og de to professorer er særligt trænede og mestrer begge den avancerede kirurgi på dette område til gavn for de kvindelige patienter.  

Både Ole Mogensen og Pernille Tine Jensen har betydelige forskningskarrierer bag sig inden for netop dette felt. For yderligere at booste området for gynækologisk kræft i Aarhus, er der allerede fra dag ét bevilget to ph.d.-studerende til de to professorer, der skal forske i netop underlivskræft. 

"Med ansættelsen af de to professorer i underlivskræft understreger vi, at vi på hospitalet har et rigtig godt samarbejde med Aarhus Universitet om ansættelse af professorer, der styrker det patientnære, forskningen og uddannelsen af dygtige læger," fortæller lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen. 

Kontakt

Lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen
Aarhus Universitetshospital
Mobil: 20 16 32 01
Mail: joerkris@rm.dk

Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder