Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH tilknytter amerikansk specialist i børneurologi

De næste fire år har Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital fornøjelsen af Paul F. Austins ekspertise inden for børneurologi. Han er netop tiltrådt som adjungeret professor på Urinvejskirurgisk Afdeling.

09.11.2017 | Helle Horskjær Hansen

De næste fire år er Paul F. Austin tilknyttet Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital som børneurolog.

De næste fire år er Paul F. Austin tilknyttet Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital som børneurolog.

Professor Paul F. Austin er uddannet læge med speciale i børneurologi, og med sin langvarige erfaring i basal klinisk forskning skal han være med til at styrke det internationale samarbejde mellem AU, AUH og USA.

Et af omdrejningspunkterne i hans akademiske karriere har været tilstoppede urinveje og behandling af nedre urinvejsinfektioner hos børn. Tilstoppede urinveje er fortsat den førende årsag til nyresvigt blandt børn og unge. Udfordringen ligger i at identificere de 20 procent af fostre med væske på nyrerne, hvor tilstanden er permanent og fører til tab af nyrefunktion.

Til det formål har Paul F. Austins forskningsgruppe fundet faktorer, der er med til at regulere nyrens dannelse af arvæv og reparationsmekanismer. Håbet er at kunne bruge denne viden til at finde de børn, som er i risiko for langvarigt tab af nyrefunktion og tilbyde dem målrettet medicinsk behandling.

Kontakt

Paul F. Austin
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Urinvejskirurgisk Afdeling
Mail: austinp@wudosis.wustl.edu

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder