Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU og AUH tilknytter ernæringsforsker som adjungeret professor

Giulio Marchesini Reggiani bliver ny adjungeret professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han forsker i diabetes, fedme og metabolisk leversygdom, også kaldet nonalkoholisk fedtleversygdom.

06.09.2018 | Helle Horskjær Hansen

Giulio Marchesini Reggiani forsker i livsstilssygdomme.

Giulio Marchesini Reggiani forsker i livsstilssygdomme.

De næste fem år får Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital fornøjelsen af den italienske professor og forsker i ernæring, Giulio Marchesini Reggiani. Hans fokus er på visse livsstilssygdomme, på livskvalitet, sygdomsomkostninger, livsstil og medicin.

Særligt nonalkoholisk fedtleversygdom, som 25 procent af den voksne befolkning lider af, er omdrejningspunktet for Giulio Marchesini Reggianis forskning. Han har blandt andet været med til præcisere, at sygdommen er en defekt respons på insulin, og at rådgivning om sund kost og motion er med til at reducere konsekvenserne af nonalkoholisk fedtleversygdom.

Senest har han været med til at teste, hvilken effekt en web-baseret indsats har i forhold til, at patienten ændrer livsstil.

Kontakt

Adjungeret professor, Giulio Marchesini Reggiani
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Lever- Mave- og Tarmsygdomme
giulio.marchesini@unibo.it

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder