Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-sundhedsdekan er udpeget til regeringens vækstteam

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg fra Aarhus Universitet bliver universiteternes stemme i regeringens netop nedsatte vækstteam for lægemiddel- og medicoindustrien.

09.06.2016 | Henriette Stevnhøj

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg er udpeget til ministerielt udvalg, som skal hjælpe medicinal- og medicoindustri med at vækste.

Med en eksport på ca. 90 mia. kr. og 36.000 arbejdspladser tegner den danske lægemiddel- og medicoindustri sig for en betydelig del af Danmarks økonomi. Den styrkeposition vil regeringen fastholde, og det skal et nyt vækstteam bidrage til.

Sundhedsdekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg, er udpeget som repræsentant for universiteterne i vækstteamet. Det offentliggjorde Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og Sundheds- og Ældreminister Sophie Løhde torsdag den 9. juni.

Det er ministrenes forventning, at vækstteamet skal levere konkrete anbefalinger til en vækstplan, som kan sikre den danske førerposition inden for lægemiddel- og medicoindustrien frem mod 2025.

Universiteterne er storleverandører af dimittender og forskning til medicinal- og medicobranchen. Derfor er det også naturligt, at de er repræsenterede i vækstteamet. Det siger sundhedsdekan Allan Flyvbjerg:

”Det er universiteterne, der uddanner de relevante sundhedsfaglige medarbejdere til branchen, eksempelvis læger. Det er ligeledes universiteterne, der leverer forskningen, som er grundlag for produktudvikling. Jeg vil glæde mig til at give input til, hvordan vi kan samarbejde endnu bedre med branchen. Vi har et fælles mål om at styrke industrien, da det kommer samfundsøkonomien og dermed også borgerne til gavn”, siger Allan Flyvbjerg.

Vækstteamet består af 11 deltagere, primært fra lægemiddel- og medicovirksomheder.

Erhvervs- og Vækstministeriets pressemeddelelse om vækstteamet

 

 

 

For yderligere kontakt:

Sundhedsdekan Allan Flyvbjerg

M: 51 77 95 48

Dean.health@au.dk

 

 

 

 

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Health, Health