Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-tandlæger vinder to priser ved europæisk kongres

Louise Hauge Matzen og Rubens Spin-Neto fra Sektion for Oral Radiologi, Institut for Odontologi ved Aarhus Universitet løb med hele to førstepladser ved en europæisk kongres i Wales. Det er ikke første gang, de to AU-forskere bliver hædret for deres forskning i oral radiologi.

07.07.2016 | Lise Wendel Eriksen

Rubens Spin-Neto og Louise Hauge Matzen vandt priser for deres oral radiologiske forskning. Foto: Martin Woodcock

I juni afholdt European Association of DentoMaxilloFacial Radiology deres femtende kongres. Det foregik i Cardiff, Wales, og Louise Hauge Matzen fik prisen for bedste posterpræsentation, mens Rubens Spin-Neto modtog prisen for kongressens bedste mundtlige indlæg.

”At vi vinder internationale priser er selvfølgelig et stort personligt skulderklap og en anderkendelse af vores arbejde. Prisen er med til at understrege, at den forskning, vi bedriver inden for oral radiologi i Aarhus, er på topniveau og med til at udstikke retningslinjerne for fremtidig forskning,” siger Louise Hauge Matzen, der er ph.d. og adjunkt ved Institut for Odontologi.

Radiologisk forskning sætter Aarhus på verdenskortet

De to tandlæger forsker begge i brugen af cone beam computed tomography også kaldet CBCT-scanning. Oral radiologisk forskning, som både nu og tidligere har givet priser til forskerne og sat Aarhus Universitet på verdenskortet.

”Prisen er med til at vise omverdenen, at vi arbejder hårdt for at skabe bedre, forskningsbaseret viden inden for tandsundhed, der kommer både forskere, tandlæger og patienter til gode,” siger ph.d. og adjunkt, Rubens Spin-Neto.

Det er anden gang, at Rubens Spin-Neto vinder prisen for bedste mundtlige indlæg ved kongressen European Association of DentoMaxilloFacial Radiology. Første gang var i 2014, da kongressen blev afholdt i Rumænien.

Louise Hauge Matzen blev også hædret med en førsteplads for sit mundtlige indlæg ved International Association of DentoMaxilloFacial Radiology-kongressen i Chile i 2015. Samme år gik 2. og 3. pladsen i samme kategori i øvrigt også til to forskere fra Sektion for Oral Radiologi, Odontologi på Aarhus Universitet.

Forskning i CBCT-scanning

Louise Hauge Matzen forsker i, hvordan man kan bruge CBCT til at diagnosticere ikke-frembrudte tænder, særligt visdomstænder. Det prisvindende studie har titlen ”Radiographic pathological findings decisive for removal of mandibular third molars in panoramic images and CBCT” og skal munde ud i forskningsbaserede retningslinjer til brug i tandplejen.

Rubens Spin-Neto undersøger, hvordan man kan sikre optimal billedkvalitet under CBCT-scanning, når patienten bevæger sig under undersøgelsen. Første skridt er at finde ud af, hvornår og hvordan patienten bevæger sig, og til det formål foreslår Rubens Spin-Neto en ny tredimensionel overvågningsmetode. Det prisvindende studie har titlen ”Detection of patient movement during CBCT examination using video observation compared to a novel three-dimensional tracking method”.

Yderligere oplysninger

Ph.d., adjunkt Louise Hauge Matzen
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Direkte telefon: 8716 7457
louise.hauge.matzen@odont.au.dk 

Ph.d., adjunkt Rubens Spin-Neto
Aarhus Universitet, Institut for Odontologi
Telefon: 4243 4836
rsn@odont.au.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Ekstern målgruppe, Health, Studerende, Health, Videnskabelig medarbejder, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen