Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU udstiller interdisciplinær forskning i Europa Parlamentet

I denne uge er AU aktuelt med en interdisciplinær udstilling om resistensforskning lige midt i Europa Parlamentet. Professor Jens Seeberg står i spidsen for udstillingen, som er organiseret i samarbejde med Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles.

17.11.2017 | Camilla Schrøder

Forskere fra Aarhus Universitet står bag en interdisciplinær udstilling om resistensforskning i Europa Parlamentet, der blev åbnet ved et arrangement den 21. november. Ti parlamentsmedlemmer tog del i åbningen, hvor MEP Christel Schaldemose var vært. Foto: AU, Kommunikation & Presse

Hvad laver en antropologi-professor i spidsen for en udstilling om mikrobiologisk resistens? Og hvordan er den havnet i EU’s hovedkontor i Bruxelles?

Opskriften er i store træk en interdisciplinær forskergruppe, lidt tilfældighed og en masse engagement.

Sammen med fem andre forskere fra Institutterne for Kultur og Samfund, Husdyrvidenskab, Miljøvidenskab og Biomedicin har professor Jens Seeberg etableret en udstilling, der med posters og videoer sætter fokus på de mangler, der er i vores viden for at imødekomme globale udfordringer med resistens.

”De fleste forbinder resistensforskning med mikrobiologi og landbrug. Den humanistiske forskning spiller en nøglerolle for at forstå, hvordan kulturelle og samfundsmæssige forhold kan påvirke spredning af epidemier og overmedicinering i befolkningen og landbruget”, siger Jens Seeberg om behovet for at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er at arbejde med resistensproblemet ud fra en tværfaglig tanke.

Udstillingen er overvejende finansieret med netværksmidler fra AUFF, som den interdisciplinære gruppe havde mulighed for at prioritere til dette projekt, samt med en underskudsgaranti fra Arts. Ideen er udviklet i samarbejde med Midtjyllands EU-kontor i Bruxelles, som er medfinansieret af AU.

Udstillingen blev åbnet tirsdag den 21. november, hvor parlamentsmedlem Christel Schaldemose var vært ved et arrangement, der trak fuldt hus med deltagelse af blandt andre ti europa parlamentsmedlemmer. Arrangementet havde blandt andet på en paneldebat om resistensforskning på programmet og et indlæg ved en direktør i Generaldirektoratet for Forskning og Innovation.

”Det er en spændende måde at synliggøre vores forskning på i EU, og det glæder mig, hvis udstillingen kan bidrage til at styrke vores netværk. Samtidig viser det, hvordan samarbejdet med det midtjyske EU-kontor har været med til at åbne døre”, siger Jens Seeberg.

Udstillingen kan opleves frem til fredag den 24 november.

 

Fra AU har blandt andre følgende bidraget til udstillingen:

  • Jens Seeberg, Professor (MSO), Institut for Kultur og Samfund
  • Thomas Vorup-Jensen, Professor MSO), Institut for Biomedicin
  • Lars Hestbjerg Hansen, Professor, Institut for Miljøvidenskab
  • Mette Vaarst, Seniorforsker, Institut for Husdyrvidenskab
  • Niels Brimnes, Lektor, Institut for Kultur og Samfund
  • Charlotte Lauridsen, Sektionsleder, Institut for Husdyrvidenskab
  • Michala Wang, Overlæge, Institut for Klinisk Medicin & Institut for Biomedicin
  • Tina Sørensen Dalgaard, Akademisk Medarbejder, Institut for Husdyrvidenskab
  • Witold Kot, forsker, Institut for Miljøvidenskab
  • Janika Sophie Hauser, Forskningsassistent, Institut for Kultur og Samfund 
Arrangement, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration