Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU’s teststeder har sidste åbningsdag 30. juni

AU’s 10 supplerende teststeder med superviseret selvpodning kan takke af for nu. Sidste åbningsdag er 30. juni.

17.06.2021 | Lotte Blåbjerg Kristensen

I takt med at flere danskere bliver vaccineret, falder behovet for tests, og med sommerferien lige foran, er der ikke længere brug for, at AU tilbyder supplerende testmuligheder til universitetets studerende og medarbejdere.

Siden april, hvor AU etablerede 10 nye teststeder med superviseret selvtest, er der blevet gennemført cirka 41.000 tests blandt studerende og medarbejdere – i den seneste tid med et dalende behov.

Katrine Boserup Jensen, som har været projektleder for universitetets test set-up sender en stor tak til de 50 supervisorer i Roskilde, Flakkebjerg, Foulum, Emdrup, Herning, Silkeborg og Aarhus, som har løftet en vigtig opgave og været med til at gøre det muligt for studerende og ansatte at møde op på studie og arbejde.

”Opbygningen af den supplerende selvtest på Aarhus Universitet har været en stor opgave, som mange på tværs af AU har været involveret i – en opgave, som kun er lykkedes, fordi vi har løst den sammen i fællesskab”, siger hun.

Efter den 30. juni kan man benytte landets offentlige testcentre. I Aarhus er det fortsat muligt at blive testet i Søauditorierne (PCR) og i Nobelparken (antigen-test). På Sundhedsstyrelsens hjemmeside for offentlige testcentre kan du finde et testcenter i nærheden af dig og se åbningstider. 


På AU’s 10 teststeder har 50 supervisorer været med til at gennemføre omkring 41.000 tests. På campus Aarhus har 22 fuldtidsansatte supervisorer varetaget opgaven, mens det på AU's øvrige lokationer primært har været medarbejdere, der har ydet en ekstra indsats. Her er holdene på teststederne i hhv. Foulum og på Fuglsangs Allé.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet