Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

"Bestil en forsker" søger frivillige foredragsholdere

Forskere har nu mulighed for at tilmelde et foredrag til "Bestil en Forsker" – et initiativ under Forskningens Døgn, som giver alle i Danmark mulighed for gratis at få besøg af en forsker i uge 17.

31.01.2017 | Ida Hammerich Nielson

Målet er at skabe dialog mellem forskere og borgere, og alle der arbejder med forskning fra professorer til ph.d.-studerende kan tilmelde et foredrag. Du bestemmer selv fokus og indhold i dit foredrag, og du bestemmer selv, hvor i Danmark og hvornår i løbet af Forskningens Døgn, du kan holde foredraget.

I 2016 deltog knap 300 forskere fra hele landet i ordningen, og der blev afholdt mere end 350 foredrag rundt om på blandt andet skoler, arbejdspladser, biblioteker og foreninger.

Tilmelding af foredrag er åben til og med fredag den 24. februar 2017. Læs mere og tilmeld dig "Bestil en Forsker"

Formidlingsworkshop i Aarhus

Videnskab.dk varetager i år sekretariatsfunktionen for Bestil en Forsker og inviterer derfor alle tilmeldte til en formidlingsworkshop i Aarhus 14. marts, hvor de vil dele deres mange års erfaring inden for populærvidenskabelig formidling. På workshoppen får du  konkrete redskaber, som du kan bruge, når du skal holde dit foredrag under Forskningens Døgn. Der afholdes også en workshop i København den 20. marts.

Workshoppen i Aarhus finder sted tirsdag den 14. marts 2017 klokken 14.00 til 17.00 i Studenterhuset, Preben Hornung-stuen, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilmeld dig workshoppen ved at sende en mail til bestilenforsker@bestilenforsker.dk hvor du angiver at du ønsker at deltage i workshoppen i Aarhus eller i København.

Samarbejde, Forskningsårsstuderende, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Ph.d.-studerende, Videnskabelig medarbejder