Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bestyrelsen godkender årsrapport og regnskab for 2013

Aarhus Universitets bestyrelse har på sit møde den 30. april godkendt universitetets årsrapport med regnskab for 2013.

01.05.2014 | Anders Correll

Årsrapporten gør status på universitetets aktiviteter, regnskab og udvikling i det forgangne år. Den giver et overblik for hver af de fire kerneaktiviteter.

Aarhus Universitets forskere markerede sig stærkt på mange forskellige områder. Flere afgørende begivenheder nævnes. Blandt andet indvielsen af et nyt center, DANDRITE, med forskning, som har rødder tilbage til Jens Chr. Skous nobelpris. Tre grundforskningscentre, CON AMORE, QGM og CMC blev på baggrund af en midtvejsevaluering ved internationale ekspertpaneler forlænget helt frem til 2019. Og takket være en bevilling fra Villum Fonden på 70 mio. kr. kunne en ny forskningsstation på Station Nord indvies i juni sidste år. Der blev også givet grønt lys til, at det kommende Nationale Center for Partikelterapi skal placeres på Aarhus Universitetshospital Skejby. Og Fødevareforskning i Aarhus blev for alvor skudt i gang med startskuddet til Danish Food Cluster i tilknytning til Agro Food Park i Skejby.

På uddannelsesområdet nævnes bl.a., at Aarhus Universitet i 2013 vedtog en kvalitetspolitik, som danner en fælles ramme for udviklingen af universitetets uddannelser og udgør et centralt element i den kommende institutionsakkreditering. Kvalitet i uddannelser er et fokuspunkt, og Aarhus Universitet besluttede – trods den økonomiske stagnation – at fastholde og udvikle uddannelseskvaliteten på Aarhus Universitet. I 2013 blev der i tråd med den intention taget hul på nye særlige talentudviklingsforløb.

Efter en større høringsproces vedtog bestyrelsen også sidste år universitetets strategi for 2013-2020, og der vil 2013-2014 være en målrettet indsats inden for følgende områder:

  • Tiltrækning af eksterne forskningsmidler
  • Tiltrækning og fastholdelse af talent på alle niveauer
  • Institutionsakkreditering
  • Udvikling af det digitale læringsmiljø
  • Udvikling og etablering af nye platforme for erhvervssamarbejde
  • Konsolidering og udvidelse af myndighedsbetjening

Regnskabet godkendt
Universitetet kommer som ventet ud med et underskud i regnskabet for 2013. Det blev på 141 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 6.146 mio. kr. og dækkes via træk på egenkapitalen. I 2014 budgetteres med et mindre underskud end 2013, hvorefter der forventes at være balance i 2015.

“Resultatet for 2013 er isoleret set ikke tilfredsstillende, men ser vi på udviklingen over en længere årrække, opvejes de budgetterede underskud af de foregående års overskud. Vi har budgetteret med underskud i 2012, 2013 og 2014 for at understøtte universitetets strategiske udvikling. Og vi er sikre på, at universitetet med de meget omfattende besparelser, som er sat i værk, får balance i økonomien i 2015, hvor egenkapitalen igen vil udgøre omkring ni procent af omsætningen, siger Michael Christiansen, formand for Aarhus Universitets bestyrelse.

Læs mere i årsrapporten

Politik og strategi, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet, Offentligheden/Pressen