Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling skal hjælpe kroniske tarmpatienter

Lektor og ph.d. Magdalena Janina Laska fra Institut for Klinisk Medicin og Biomedicinsk Institut på Aarhus Universitet modtager 750.000 kroner fra Aage og Johanne Louise Hansens Fonden. Bevillingen skal gå til udvikle nye teknologier og strategier for behandling af kroniske tarmsygdomme.

07.12.2017 | Helle Horskjær Hansen

Magdalena Janina Laska  modtager 750.000 kroner fra Aage og Johanne Louise Hansens Fonden.

Magdalena Janina Laska modtager 750.000 kroner fra Aage og Johanne Louise Hansens Fonden.

Tusindvis af danskere lever med en kronisk betændelsestilstand i tarmen, hvor mavepine, diarré og forstoppelse er nogle af de daglige gener. Magdalena Janina Laska skal med sit projekt udvikle metoder, der skal undersøge biopsier fra patienter med kronisk tarmsygdom. Projektet er støttet af en bevilling fra Aage og Johanne Louise Hansens Fonden.

Får man skabt optimale vækstforhold for biopsierne vil det åbne døren for en bred vifte af fremtidige eksperimenter under kontrollerede forhold i et cellelaboratorium. Mere præcist planlægger forskerne at undersøge aktiviteten af forskellige anti-inflammatoriske stoffer, både på de inflammatoriske og metaboliske funktioner i væv fra raske mennesker og patienter med kronisk tarmsygdom.

Kontakt
Ph.d. og lektor Magdalena Janina Laska
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin og Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Reumatologisk afdeling
Mobil: 40 10 55 43
Mail: laska@biomed.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder