Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling skal skabe viden om livet med sjældne handicap

En nordisk forskergruppe med professor og overlæge Bjarne Møller-Madsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får millionbevilling til at forske i, hvordan et liv med sjældent handicap former sig.

07.04.2017 | Henriette Stevnhøj

Professor og dansk leder af nordisk forskningsprojekt Bjarne Møller-Madsen får 10 mio kr.

Hvilken betydning får det for et menneske at være født med et sjældent og kompleks handicap? Hvordan påvirker det familien, og hvilken betydning har det i et samfundsmæssigt perspektiv?
Det er afsættet for det nordiske forskningsprojekt: ’Living life with cerebral palsy in the nordic countries’, hvis danske del bliver ledet af Bjarne Møller-Madsen, professor og overlæge i børneortopædi fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.
Nu får projektet 10 millioner norske kroner fra Nordforsk, som er en organisation under Nordisk Ministerråd. Bevillingen skal støtte den tværfaglige forskning, som finder sker via registerdata. Målet er at skabe bedre livsbetingelser for børn, som er født med sjældne handicap og dermed svære odds.

 

 

 

Kontakt:

Professor, dr.med. Bjarne Møller-Madsen
Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og Ortopædkirurgisk Afdeling E, Børneortopædi, Aarhus Universitetshospital, www.dpor.dk
Mobil: 20 40 80 25
Mail: bmm@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Institut for Klinisk Medicin, Health, Offentligheden/Pressen, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder