Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling styrker forskning i hudbakterier

Lektor og forskningsansvarlig overlæge Jeppe Lange fra Aarhus Universitet og Regionshospitalet Horsens får Fabrikant Vilhelm Pedersen og Hustrus Legat på to mio. kr. til sin forskning i ortopædkirurgiske infektioner. Bevillingen får han efter indstilling fra Novo Nordisk Fonden.

10.01.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Jeppe Lange får to mio. kr. til sin forskning i ortopædkirurgiske infektioner. Foto: Regionshospitalet Horsens.

Hudbakterier forårsager infektioner hos patienter med ledproteser. Det er et velkendt og udbredt klinisk problem, som Jeppe Lange fra Institut for Klinisk Medicin i Aarhus og Ortopædkirurgisk afdeling - Regionshospitalet Horsens nu vil undersøge. Og det har han fået to mio. kr. til.

Jeppe Lange og hans forskerkolleger isolerer hudbakterier fra patienter med infektioner i hofte- eller skulderproteser ved hjælp af ultralyd, så de kan undersøge bakterierne med avancerede molekylær-biologiske-teknikker. Ambitionen er at reducere antallet af infektioner – i første omgang for patienter med ledproteser og på længere sigt også til gavn for patienter med andre implantater som fx hjerteklapper og karproteser.

Forskningsprojektet er baseret på et multidisciplinært samarbejde med forskere i Danmark, Sverige og Tyskland, og Jeppe Lange kan med bevillingen gennemføre to planlagte ph.d.-forløb i samarbejde med lektor Holger Brüggemann fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

Kontakt
Lektor, overlæge og ph.d. Jeppe Lange
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Regionshospitalet Horsens, Ortopædkirurgisk afdeling
Mobil: 26 85 32 90
Mail: jeppe.lange@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health, Studerende, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende