Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling til forskning i overvægt og overgangsalder

Lektor og ph.d. Mette Hansen fra Aarhus Universitet modtager 584.000 kr. fra Mejeribrugets Forskningsfond (Mælkeafgiftsfonden) til et forskningsprojekt med fokus på overvægtige kvinder, der er gået i overgangsalderen.

17.10.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor og ph.d. Mette Hansen. Foto: Erik Zappon.

Når kvinder går i overgangsalderen, mister de muskelmasse og styrke. Det samme sker, når kvinderne går på slankekur. Derfor er kombinationen af slankekur og overgangsalder en potentielt farlig cocktail for de overvægtige kvinder. 

Med bevillingen fra Mælkeafgiftsfonden vil Mette Hansen og hendes forskerkolleger belyse, hvordan forskellige doser af mælkeprotein kan øge opbygningen af muskelproteiner i overvægtige kvinder, der er i gang med et vægttab. Forskergruppen vil desuden undersøge, om kvinders muskler reagerer anderledes på mælkeprotein, når de er hhv. på slankekur og ikke på kur. 

Forskningsprojektet indgår i et ph.d.-projekt om mælkeproteins betydning for muskelproteinomsætningen. Det vil derfor være ph.d.-studerende Mads Sørensen Larsen, der er daglig leder af projektet. 

Kontakt

Lektor og ph.d. Mette Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 51 66 65 51
Mail: mhan@ph.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder