Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling til ung stamcelleforsker på AU

Postdoc Jean Farup har modtaget 213.120 kroner fra Riisfort Fonden. De skal bruges til udvidede analyser af stamcellerne i muskler.

10.05.2016 | Ida Kellemann Thomsen

Postdoc Jean Farup har modtaget 213.120 kroner fra Riisfort Fonden. De skal bruges til udvidede analyser af stamcellerne i muskler. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

Postdoc Jean Farup har modtaget 213.120 kroner fra Riisfort Fonden. De skal bruges til udvidede analyser af stamcellerne i muskler. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet

På Institut for Klinisk Medicin kan 31-årige postdoc Jean Farup nu dykke dybere ned i sin forskning. Som muskelfysiolog interesserer han sig særligt for, hvordan musklernes funktion bliver påvirket under sygdom. En bevilling fra Riisfort Fonden på 213.120 kroner giver ham nu mulighed for at lave flere og endnu bedre analyser i sit projekt.

Jean Farups studier undersøger de stamceller, der findes i kroppens skeletmuskler. Skeletmusklerne er de muskler, vi selv kan kontrollere bevægelserne af, og som derfor er nødvendige for, at vi kan være aktive i dagligdagen. Jean Farup undersøger, hvilken rolle musklernes stamceller spiller, når en person er syg. Nogle sygdomme som type-2 diabetes kan nemlig have en negativ påvirkning på stamcellernes funktion og den måde, de påvirker musklerne.

Sofistikerede analyser

”Forskningen er interessant for mange forskellige sygdomme, da disse ofte er karakteriseret ved en forringelse af musklernes forbrænding og mekaniske funktion. Men det har direkte betydning for overvægtige og patienter med type-2 diabetes,” fortæller Jean Farup.

Han glæder sig over bevillingen fra Riisfort Fonden, der med hans egne ord, giver ham mulighed for at gøre nye opdagelser i forsøget på at prøve at forstå, hvordan stamceller reguleres i musklerne. Bevillingen gør det muligt at lave mere sofistikerede analyser, og på den måde gøre det til et projekt af endnu højere kvalitet.

”Som forsker er det dejligt, når andre kan se idéen med forskningen, og er villige til at yde den nødvendige støtte,” fortæller den glade bevillingstager.

Jean Farups bevilling støttes også af en Sapere Aude postdoc-bevilling fra Det Frie Forskningsråd.

Yderligere oplysninger:

Postdoc, ph.d. Jean Farup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Forskningslaboratoriet for Biokemisk Patologi
Mobil: 2292 7972
jean@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende, Offentligheden/Pressen