Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bilentusiaster kørte 30.000 kr. ind til coronaforskning

Veteran- og klassiske køretøjer trillede ud af garagerne den 5. juni på Cruise mod Corona. Undervejs blev der indsamlet penge til coronaforskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

23.06.2020 | Henriette Stevnhøj

Biler fra forskellige tidsaldre blev luftet ved Cruise mod Corona d. 5. juni. Samtidig blev der samlet ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet. Foto: Cruise mod Coronas Facebookside.

Der var blank lak, motorlarm og dieseldunst i lange baner, da Cruise mod Corona – et veteranbilstogt – blev afviklet den 5. juni forskellige steder i landet.

Bilentusiast Carsten Dreisig Hansen havde arrangeret eventen i mangel på sommerens veteranbilstræf, som er aflyst pga. coronarestriktioner. I stedet optegnede han køreruter og inviterede andre bilentusiaster til at køre med. Så kunne de alligevel være sammen, i hver sin bil. Undervejs var det muligt at donere penge til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

I alt rullede 29.070 kr. ind. Donationen går specifikt til det særlige corona-forskningslaboratorium på Institut for Biomedicin. Her er et forskerteam samlet for at forske i coronavirus og vaccine.

”Vi er meget taknemmelige for hvert bidrag. I forbindelse med coronaudbruddet måtte vi indrette et nyt laboratorium, og det har krævet flere nyanskaffelser. Derfor er det dejligt med hjælp til indkøb”, siger Thomas G. Jensen, som er leder af Institut for Biomedicin.

Grundforskningen er synlig

Han er ikke mindst glad for den opmærksomhed, som er tilflydt virusforskningen. Før Cruise mod Corona var der Corona Challange. Her dystede et atlet-søskendepar mod hinanden, mens de samlede penge ind, også til coronaforskningen på Institut for Biomedicin.

”Det meste virus- og vaccineforskning er grundforskning, som ikke normalt løber med de store overskrifter. Det har coronakrisen lavet om på. Vores forskere er dagligt i medierne for at fortælle om virus, smittetryk og vaccine. Det er med til, at alle borgere forstår vigtigheden af forskning i behandling og vacciner, som forhåbentligt kan forhindre den næste pandemi. Jeg er overbevist om, at det er grunden til, at vi oplever en folkelige opbakning. Og den sætter vi meget stor pris på”, siger Thomas G. Jensen.

Beløbet fra Cruise mod Corona går til indkøb af en autoklave, som er et apparat, der med varme, damp og tryk steriliserer det udstyr, som anvendes i forskningslaboratoriet.

Læs mere om Cruise mod Corona på Facebooksiden for eventen. 

Kontakt

Institutleder Thomas G. Jensen
Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
E-mail: thomas@biomed.au.dk
Mobil: 27 78 28 05

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Offentligheden/Pressen