Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bilentusiaster samler penge ind til coronaforskning på Aarhus Universitet

Sommer er højsæson for biltræf, som i år er aflyst pga. coronakrisen. Nu har en bilentusiast arrangeret ’Cruise mod Corona’ 5. juni, hvor der undervejs samles penge ind til coronaforskningen på Aarhus Universitet.

02.06.2020 | Henriette Stevnhøj

Det er et sikkert tegn på sommer, når veteranbiler, klassiske køretøjer, alderstegne motorcykler og knallerter triller ud på de danske landeveje, og bilentusiaster mødes og spejler sig i nypoleret billak. I år sætter coronarestriktionerne dog en stopper for de traditionelle træf, så i stedet har en bilentusiast fra Kibæk, Carsten Dreisig Hansen arrangeret ’Cruise mod Corona’, hvor han vil samle ind til coronaforskningen på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet.

”Der er blevet sparet nogle penge til benzin. Det overskud kan passende komme derhen, hvor der er hårdt brug for hvert bidrag”, siger Carsten Dreisig Hansen.

Ideen om et cruise opstod, da det stod klart, at der i år ikke kan arrangeres sommertræf, hvor ejere af de gamle biler, motorcykler og knallerter mødes. Men behovet for at lufte køretøjerne og se hinanden er der stadig. Derfor fandt han på at optegne en rute i sit lokalområde i Midtjylland og invitere andre bilentusiaster til at dreje ind på etapen på cirka samme tid og køre en rundstrækning uden stop. Interessen har vist sig at være overvældende.

”I løbet af kort tid er der opstået ruter på Fyn, i Nordjylland og på Sjælland, og jeg forventer, at der kommer flere tusinde biler, motorcykler og knallerter ud at køre. Det bliver et dejligt syn”, siger Carsten Dreisig Hansen. Han håber også, at donationerne til coronaforskningen på Aarhus Universitet triller ind i takt med, at køretøjerne kører de optegnede rundstrækninger.

Forskere taknemmelige for støtte

Det håber lektor Line Reinert fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet også. Hun er del af det forskerteam, som blev samlet for at forske i behandling og vaccine mod coronavirus, da pandemien ramte i marts. Forskningen er til dels støttet af store bevillinger, men det er dyrt at indrette de særligt sikrede laboratorier, hvor de arbejder med levende coronavirus, som er hentet fra Tyskland og Japan.

”Vi er dybt taknemmelige for ethvert bidrag, og vi er meget rørte over, at privatpersoner og virksomheder engagerer sig i forskningen”, siger Line Reinert.

Der er allerede et ønske til en nyanskaffelse til laboratoriet, nemlig en autoklave. Det er et steriliseringsapparat, der med varme, damp og tryk steriliserer det udstyr, som anvendes i forskningslaboratoriet.

”I forbindelse med coronaudbruddet har vi måtte indrette et nyt laboratorium, og en autoklave er et uundværligt udstyr i et forskningslaboratorium, hvor alt skal være sterilt. Et bidrag til denne udgift, som beløber sig op mod 150.000 kr., er kærkomment”, siger Line Reinert.

 

Cruise mod Corona 2020 from Health Kommunikation on Vimeo.

 

Mere information om Cruise mod Corona Facebookgruppen og de forskellige køreruter:

https://www.facebook.com/groups/1593139984170744/events

Indsamlingen sker via https://www.gofundme.com/f/cruise-mod-corona-2020

 

Kontakt

Arrangør af Cruise mod Corona:

Carsten Dreisig Hansen

28 19 27 87

cdhansen@godmail.dk

 

Lektor Line Reinert

Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

30 64 22 10

Line.reinert@biomed.au.dk

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Offentligheden/Pressen, Health