Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bliv en endnu bedre underviser med nyt online-kursus

Et nyt fleksibelt online-kursus i undervisning og læring er nu tilgængeligt for alle undervisere på tværs af Aarhus Universitet. Første kursus begynder 3. maj.

15.03.2017 | Camilla Schrøder

Med InTeL har undervisere på hele Aarhus Universitet fået et nyt fleksibelt online-kursus, som giver en bred introduktion til undervisning og læring. Foto: Jesper Rais

Introduction to Teaching and Learning (InTeL) er navnet på et nyt fleksibelt online-kursus, hvor undervisere på tværs af niveauer, fagområder og undervisningsformer introduceres bredt til undervisning og læring. Den primære målgruppe er nye undervisere på AU, men mere garvede undervisere kan også deltage og finde inspiration til fortsat udvikling af deres undervisning.

Her får deltagerne kendskab til centrale begreber og metoder til at skabe kvalitet i undervisningen som eksempelvis alignment, aktiv læring, læringsmål, educational it, eksamen og evaluering. Dertil kommer muligheden for at dykke ned i temaer om forelæsning, hold- og laboratorieundervisning samt klinisk undervisning.

Kurset forløber over en uge, hvor hver deltager skal regne med at bruge mellem 7-8 timer. Undervisningen kører online i Blackboard og består af en blanding af tekst, video og aktiviteter. Det hele understøttes af en e-moderator, der giver feedback og styrer diskussionsfora. Desuden arbejder man med at udvikle sin egen undervisningsplan i forløbet.

InTeL er udviklet i et samarbejde mellem de fire pædagogiske centre på baggrund af en bevilling på 400.000 kr. fra Udvalget for Uddannelse. Målet er at bidrage til den fælles basis for undervisning og læring på AU, på samme måde som adjunktpædagogikum har gjort i efterhånden mange år. InTel blev pilottestet i november 2016, og udbuddet og den fortsatte udvikling er placeret hos UPnet, hvor de fire centre løfter arbejdet i fællesskab.

Kurset foregår på engelsk, og der er begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet. Tilmeldingsfristen for det første kursus med start 3. maj er 18. april.

 

 

 

Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Enhedsadministration, Institut for Biomedicin, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi, Institut for Retsmedicin, Health