Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Brugerrejse skærper studerendes introforløb på ARTS

På Arts har man arbejdet målrettet med de studerendes brugerrejse i forbindelse med introforløbet med det primære formål at undersøge kvaliteten af kommunikationen med de nye studerende.

29.01.2020 | Camilla Schrøder

Foto: Lars Kruse

På opfordring fra fakultetets uddannelsesudvalg gik man i dybden med perioden, fra de studerende får deres optagelsesbrev i e-boks til og med introugen.

Studiestartskoordinator Jannie Laigaard har sammen med sin kollega Trine Schouborg gennemført kortlægningen, som har bekræftet dem i mange antagelser, men også givet nye indsigter, der sikrer en bedre prioritering af deres ressourcer med udgangspunkt i de studerendes behov.

”Vi opdagede eksempelvis, at brevet i e-boks var knap så afgørende i informationsflowet, som vi troede. Derfor skal vi hellere bruge kræfter på at optimere studiestartsinformationen på hjemmesiden. Vi opdagede også, at de studerende savnede mere information om det faglige og det studietekniske allerede før studiestart”, fortæller Jannie Laigaard.

Brugerrejsen har også bidraget til at skærpe fokus på, hvordan man kan klæde tutorerne bedre på til at gøre systemplatformene forståelige. Og så planlægger man at lave et webinar for alle nye bachelorstuderende med en intro til studiesystemerne – noget, man med succes introducerede på DPU sidste år over for nye kandidatstuderende.

”Vores arbejde med brugerrejsen har vist os, at vi nemt kan gøre os nogle forudindtagelser om virkeligheden. Målgruppen udvikler sig, og brugerrejsen er et godt værktøj, der kan hjælpe os til at udvikle os sammen med de studerende”, siger Jannie Laigaard.

 

Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder, AU Uddannelse, AU Uddannelse, Enhedsadministration