Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Casecompetition-seminar på AU

Den kendte casecompetition-underviser, Richard Donovan, gæstede i marts AU for at holde et seminar om brugen af cases og casecompetitions i undervisningen. 15 undervisere deltog og fik godt udbytte af seminaret. Casecompetitions er en voksende trend, både på AU og i det omgivende samfund.

03.04.2019 | Signe Schou

Fra AU Challenge 2018. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

Richard Donovan, McGill University i Montreal, er en international kapacitet på casecompetitions. Han har i mere end 20 år undervist i og coachet sine studerende til at deltage i casecompetitions.

Den 8. marts afholdt han et seminar for 15 undervisere, som enten arbejder med eller gerne vil arbejde med cases i undervisningen. Med til seminaret var også repræsentanter for de 3 virksomheder, som skal stille cases til AU Challenge i november 2019.

Dagen efter mødtes Richard Donovan med Erhvervsudvalget for at tale om muligheder med casecompetitions og cases i curriculære forløb og undersøge muligheden for at oprette en summer school i 2020, hvor Richard Donovan underviser.

Richard Donovan mødtes også med de studerende, der arrangerer casecompetitions på AU, bl.a. AU Hack, InHealth, Political Science Case Competition og AU Challenge. Mødet markerede starten på et netværk for studenterarrangører af casecompetitions på alle fakulteter med det mål at dele viden og erfaringer og lære af hinanden.

Cases kobler de studerendes viden til virkeligheden

Thomas Bjørnsten, adjunkt på Institut for Kommunikation og Kultur, deltog i seminaret. Han arbejder med cases i et forløb om Digital Communication på faget International Virksomhedskommunikation.

”Først og fremmest giver det umiddelbar mening for de studerende, at deres læringsmål inklusiv teori, analyse og metode-arbejde bliver koblet til fænomener og situationer, der ligner det, de vil komme til at møde efter endt uddannelse,” siger han. Thomas Bjørnsten oplever, at de studerende har svært ved at komme i dialog med virksomheder, og derfor hjælper han med at finde og formulere cases.

En anden deltager var Susanne Højlund Pedersen, lektor i antropologi. Hun er i færd med at opbygge et casebaseret forløb til efterårets undervisning.

”Som antropolog er det helt naturligt, at ens undersøgelser tager udgangspunkt i en case fra hverdagen. Når vi arbejder med rigtige cases, er værdien forbundet til en forretningsstrategi for casen i stedet for til et teoretisk perspektiv. I arbejdet med cases skal vi desuden præsentere et resultat på forholdsvis kort tid frem for at bruge lang tid på bl.a. at definere problemstillinger og undersøge kontekster. Det er en positiv udfordring,” fortæller Susanne Højlund Pedersen.

AU Challenge – en tværfaglig casecompetition

Casecompetitions bliver i stigende grad populære blandt AU’s studerende, ikke mindst takket være det brede udbud: Aarhus Case Competition, Climate Challenge, Dean’s Challenge m.fl.

Senest har AU fået en tværfaglig casecompetition, AU Challenge, som blev afholdt første gang i 2018. AU Challenge er et værditilbud til studerende fra alle 4 fakulteter, som gerne vil prøve kræfter med cases, stillet af virksomheder. 14. og 15. november 2019 har AU Challenge fokus på FN’s Verdensmål, og casevirksomhederne er VisitAarhus, AffaldVarme og Hedeselskabet. AU Challenge modtager desuden støtte fra Tuborgfondet.

AU Challenge er et instrument i den del af AU’s erhvervssatsning, der har som mål at ændre kandidatprofilen på AU, så kandidater bliver bedre forberedt på deres fremtidige arbejdsliv.

Hvad er en Casecompetition?

Casecompetitions bliver arrangeret af både uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Formålet er at give studerende og kandidater mulighed for at demonstrere deres viden og evner i praksis og give virksomheder mulighed for at afsøge rekrutteringslandskabet af studerende og kandidater med relevante profiler.

Deltagerne stiller op i teams og skal inden for en given tidsramme udarbejde et løsningsforslag til en case, som er stillet af en virksomhed. De enkelte teams præsenterer deres løsning for et dommerpanel, som vælger en vinder. Casecompetition-formatet er populært bl.a. på grund af mulighederne for at knytte netværk til attraktive virksomheder.

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Universitetsledelsens Stab, Aarhus BSS, Teknisk/administrativ medarbejder, Enhedsadministration, Science and Technology, Arts