Christoffer Laustsen er pr. 1. december ny professor på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal han udvikle avancerede MRI-teknologier, der kan hjælpe læger og forskere med at stille en mere præcis diagnose og finde den rette behandling af alvorlige sygdomme.
03.12.2020 |
Magnetisk resonans-billeddannelse, også kaldet MRI, er en scanningsteknik, hvor radiobølger og magnetisme bruges til at danne billeder af kroppens indre. Den nyudnævnte professor Christoffer Laustsen opfinder, udvikler og afprøver nye MRI-metoder med det formål at gøre teknologien anvendelig både i forskningsøjemed og i hospitalsverdenen, så teknologien bliver lægevidenskabens forlængede arm.
Christoffer Laustsen, der også er leder af MR-forskningscentret på Institut for Klinisk Medicin, har særligt fokus på at udvikle scanningsmetoder, der meget nøjagtigt – og langt tidligere end det i dag er muligt – kan bestemme effekten af en given behandling ved at kigge på de allertidligste ændringer i kroppens celler, nemlig stofskiftet. Lige nu arbejder Christoffer Laustsen med projekter, der skal forbedre den diagnostiske nøjagtighed og bedre kunne forudsige behandlingseffekten af bl.a. stroke, kræft i hjernen, covid-19, leverkræft, leukæmi samt nyre- og hjertesygdomme.
Professor og forskningscenterleder Christoffer Laustsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital – MR-forskningscentret
Mobil: 24 43 91 41
Mail: cl@clin.au.dk