Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Coronavirus: AU følger myndigheders anbefalinger

Udbruddet af ny coronavirus i Kina har skabt bekymring for, om sygdommen kan komme til Danmark. AU opfordrer medarbejdere til at orientere sig hos de relevante myndigheder.

30.01.2020 | Thomas Grønborg Sørensen

Sundhedsstyrelsen vurderer, at risikoen for smitteudbrud i Danmark er lav.

Aarhus Universitetet følger løbende myndighedernes anbefalinger i forhold til det kinesiske udbrud af ny coronavirus.   

Sundhedsstyrelsen vurderer generelt, at risikoen for smitteudbrud i Danmark er lav. Styrelsen påpeger, at det ikke er nødvendigt at tage særlige forholdsregler over for personer, som har rejst i Kina, og at personer kun testes for sygdommen, hvis der specifikt er grund til at tro, at de kan være blevet udsat for smitte. Sundhedsstyrelsen følger dog situationen nøje og har etableret det nødvendige beredskab.

Forholdsregler for udrejsende personale

Personer, som står foran at skulle rejse til Kina, opfordres af Sundhedsstyrelsen til at holde sig orienteret hos Udenrigsministeriet. Ministeriet opdaterede mandag aften sin rejsevejledning for Kina med en generel opfordring til at udvise forsigtighed i hele landet. Man fraråder samtidig ikke-nødvendige rejser til den udsatte Hubei-provins. 

De kinesiske myndigheders forsøg på at inddæmme udbruddet betyder, at forårssemesteret på UCAS (University of the Chinese Academy of Sciences) er blevet udsat på ubestemt tid. Sino-Danish Centre har orienteret de involverede personer direkte, og centeret opfordrer til, at man holder sig orienteret på hjemmesiden, hvis man skal til Kina i regi af SDC

 

Relevante hjemmesider:

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet