Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

COVID-19-selvtest til studerende og medarbejdere åbner på AU

Onsdag den 21. april åbner de to første teststeder med superviseret selvpodning på AU. Tilbuddet er til universitetets studerende og medarbejdere, og det er et supplement til de eksisterende offentlige testcentre. I de kommende dage åbner yderligere otte testcentre på AU’s lokationer.

20.04.2021 | Anders Hylander

De første to teststeder åbnes onsdag d. 21. april kl 10.00 ved Matematisk Kantine og ved Nygaard Bygningen på Katrinebjerg (billedet). Fotograf: Roar Lava Paaske/AU Foto

OPDATERING 27.04: LÆS SENESTE NYT OM AU'S TESTSTEDER MED SUPERVISERET SELVPODNING HER.

Orienter dig gerne på AU’s hjemmeside om superviseret selvpodning, inden du besøger et af AU’s 10 teststeder. Hjemmesiden opdateres løbende med åbningstider mv.   

_______________________________________________________________________________________

I takt med at Danmark genåbner efter COVID-19-nedlukningen, forventes et stigende pres på de eksisterende offentlige testcentre. Derfor åbner AU i den kommende tid ti nye teststeder med superviseret selvpodning, der frit kan benyttes af studerende og medarbejdere på universitetet.

Teststederne med superviseret selvpodning i Aarhus er med tidsbestilling.  Teststederne på AU’s øvrige lokationer er uden tidsbestilling.

De første to teststeder åbnes ved Matematisk Kantine og på Katrinebjerg onsdag d. 21. april. Kl. 10.00. Yderligere tre steder åbnes i Aarhus d. 26. april. Derudover åbnes der i den kommende tid teststeder på AU’s lokationer i Emdrup, Herning, Foulum, Roskilde og Flakkebjerg.

Testen er en antigentest, der tages ved næsepodning. Du gennemfører selv testen under supervision af uddannet personale, der vil guide dig gennem hele processen fra start til slut.

Før du møder op, skal du være opmærksom på følgende:

  • Husk dit studiekort eller medarbejderkort – det skal vises ved indgangen.
  • Du skal medbringe dit gule sygesikringsbevis, som skal scannes ved indgangen.
  • Du kan til enhver tid få hjælp på teststeder, hvis du er i tvivl om, hvordan du gør.
  • Der kan forekomme kø ved teststederne, og der udføres ikke test efter den fastsatte lukketid. Det betyder, at den sidste test påbegyndes 30 minutter før lukketid. 

Hvis din test er positiv?

Hvis du er testet positiv med COVID-19, skal du følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om straks at gå i selvisolation. Du skal også hurtigst muligt tage en opfølgende PCR-test for at få be- eller afkræftet dit testsvar, og du vil blive kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed med henblik på smittesporing.

Hvis din PCR-test bekræfter, at du er smittet, opfordrer vi dig kraftigt til at give AU besked, så vi kan hjælpe med at afklare, hvordan universitetet kan bidrage til at begrænse smittespredning. Hvis du er studerende, skal du udfylde AU’s corona-blanket. Hvis du er medarbejder, kan du orientere nærmeste leder.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din selvtest er positiv på AU’s hjemmeside, bl.a. hvordan dine persondata håndteres sikkert. 

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Forskning, Uddannelse