Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Covid-19 spænder nu også ben for PhD Day 2022

Fakultetets årlige PhD Day, som skulle være afholdt den 21. januar, er udskudt. Vi arbejder på at finde en ny dato inden sommerferien, lover ph.d.-skoleleder Helene Nørrelund.

11.01.2022 | Lise Wendel Eriksen

PhD Day i 2019, hvor arrangementet uden problemer kunne afholdes i januar, og man stadig kunne stå tæt. Arrangørerne arbejder nu på at flytte PhD Day 2022 til juni i år. Foto: Lars Kruse, AU Foto

Det er en fast tradition, at fakultetets ph.d.-studerende, forskningsårsstuderende og flere af deres vejledere hvert år samles til ph.d.-dagen i slutningen af januar. Men omikron-varianten og det deraf følgende stigende smittetal har stukket en kæp i hjulet for det faglige arrangement.

”Myndighederne vurderer, at epidemien topper i slutningen af januar. De mener også, at det er vanskeligt at undgå smitte, men at vi skal forsøge at sprede smitten ud, så vi ikke alle bliver syge på samme tid. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at vi samler 500 mennesker den 21. januar, så vi må desværre aflyse PhD Day i januar,” forklarer Helene Nørrelund, der er leder af Ph.d.-skolen på Health.

Vi aflyser ikke helt. Vi udskyder

Sidste år, hvor coronapandemien også spøgte, blev PhD Day 2021 afholdt online, men ifølge ph.d.-skolelederen har det ikke været på tale at omlægge 2022-arrangementet til et online format:

”Vi havde en fin dag sidste år, men vi måtte også sande, at PhD Day er et arrangement, der fungerer bedst med fysisk deltagelse. Det er bare ikke det samme online.”

Derfor håbede Helene Nørrelund til det sidste på et mirakel, så det faglige ph.d.-arrangement alligevel kunne gennemføres. Men miraklet udeblev. Ph.d.-skolen, Ph.d. Foreningen og ’the organizing committe’ arbejder derfor lige nu på at finde en ny dato inden sommerferien.

”Det er helt klart vores ambition at afholde PhD Day i år, så planen er at udskyde dagen fremfor helt at aflyse. Det er jo ikke en helt lille komsammen, vi skal flytte, så det kræver en del omorganisering, og at meget klapper. Vi arbejder henimod at finde en dag i juni, hvor vi kan afholde både den faglige del af arrangementet og den efterfølgende festmiddag,” fortæller Helene Nørrelund. Hun mener, at det inden for et par uger bliver klart, hvorvidt det kan lade sig gøre at flytte PhD Day til juni.

Stay tuned

PhD Day plejer at være indhyllet i en sand prisregn med blandt andet konkurrencen om Fogh-Nielsen-legaterne og uddelingen af dyrevelfærdsprisen, 3R-prisen, og JCD-prisen, der går til årets vejleder. Helene Nørrelund fortæller, at selv om nogle af prisvinderne er fundet, trækker man spændingen om offentliggørelsen, så navnene kan annonceres og fejres på selve dagen, som de plejer.

Og de forskere, der har forberedt oplæg eller posterpræsentationer om deres forskning, skal ind til videre holde sig klar og afvente yderligere udmelding.

”Vi er jo så tæt på den oprindelige dato, at mange nok har deres posters og præsentationer færdige, så ind til videre vil jeg anbefale, at man lader oplæggene hvile i skuffen, og så støver dem lidt af, når vi forhåbentlig kan åbne dørene for PhD Day 2022 på en lys sommerdag,” siger Helene Nørrelund, der lover at give nærmere besked, så snart der er en endelig afklaring på PhD Day 2022.

Følg med på Ph.d.-skolens hjemmeside

Kontakt

Ph.d.-skoleleder Helene Nørrelund
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93 50 84 86
Mail: hwn@au.dk

Arrangement, Forskning, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Forskningsårsstuderende