Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Danmarks bedste hospital ligger i Aarhus

Nyhedsavisen Dagens Medicin kårede den 5. december Aarhus Universitetshospital til landets bedste hospital.

05.12.2013 | Sabina Bjerre Hansen

Kåringen til landets bedste højtspecialiserede hospital blev modtaget med stolthed og glæde, da nyhedsavisen Dagens Medicin overrakte diplomet på Aarhus Universitetshospital. Foto: Tonny Foghmar.

Kåringen til landets bedste højtspecialiserede hospital blev modtaget med stolthed og glæde, da nyhedsavisen Dagens Medicin overrakte diplomet på Aarhus Universitetshospital. Foto: Tonny Foghmar.

For syvende år i træk kårer nyhedsavisen Dagens Medicin Aarhus Universitetshospital til Danmarks bedste hospital i kategorien højtspecialiserede hospitaler. På andenpladsen i samme kategori kommer Rigshospitalet og på tredjepladsen Aalborg Universitetshospital.

27 ud af 33 specialer får placering i top 3

Aarhus Universitetshospital fik 14 førstepladser blandt de 33 medicinske specialer, som blev vurderet i konkurrencen. Desuden fik hospitalet ti andenpladser og tre tredjepladser.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige data om kvaliteten af behandlingen på landets sygehuse og suppleret det med de omfattende nationale målinger af patienternes tilfredshed.

Desuden har nyhedsavisen gennemført en afstemning blandt sine sundhedsprofessionelle læsere, som har vurderet deres kollegers omdømme. Men det er altovervejende kvaliteten af patientbehandlingen, der er afgørende for, hvilket hospital der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter hele 75 procent.

Tæt samarbejde er opskriften på succes

I forhold til sidste år, hvor Aarhus Universitetshospital blev en suveræn vinder af konkurrencen om Danmarks bedste hospital, er forspringet i år skrumpet ind. Men det lægger ikke en dæmper på glæden.

”Vi er stolte af, at vi igen i år kan kalde os Danmarks bedste hospital. For det kan man kun, hvis alle led i kæden fungerer. Uanset om man gør rent på operationsstuen, er kirurg ved operationsbordet eller sørger for ernæringsrigtig kost til patienten,” siger Vibeke Krøll, sygeplejefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Den holdning er dekan Allan Flyvbjerg fra Aarhus Universitet enig i. Sammen med Aarhus Universitetshospital og Region Midtjylland har Aarhus Universitet intensiveret sundhedssamarbejdet.

”Alle tre parter i sundhedssamarbejdet står stærkt. Men det er netop samarbejdet om forskning, klinisk praksis og uddannelse, der er både afgørende og unikt. Det gennemsyrer alle tre organisationer. Fra bund til top og på alle niveauer er vi fælles om at sætte patienterne i fokus. Og det er derfor, vi lykkes,” siger Allan Flyvbjerg.

”Jeg er sikker på, at netop dette ærtehalms-samarbejde også er en af grundene til, at Sundhedsstyrelsen har udpeget os til at huse det nye nationale center for partikelterapi i Aarhus. Vi står virkelig stærkt, og med denne fornemme udnævnelse for syvende år i træk er vores førerposition inden for patientbehandling i den grad cementeret”, siger Allan Flyvbjerg.

”Vi har dog ingen planer om at hvile på laurbærrene. Vi vil alle arbejde benhårdt på at højne kvaliteten yderligere for at kunne tilbyde borgerne en endnu bedre behandling, end vi allerede gør i dag”, slutter Allan Flyvbjerg.

Læs mere i reportagen "AUH fejrer titlen som Danmarks bedste Hospital 2013" på AUH's hjemmeside.

Yderligere oplysninger

Dekan Allan Flyvbjerg
Aarhus Universitet, Health
Direkte telefon: 5177 9548
dekan@sun.au.dk

Alle grupper, Health, Health, Arrangement