Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Danmarks Frie Forskningsfond støtter AU-forskere med millioner

I denne uge meldte Danmarks Frie Forskningsfond ud, at de samlet giver 176 mio. kr. til 55 forskere på Aarhus Universitet.

07.05.2021 | Anders Hylander

DFF har med uddelingen blandt andet støttet forskning i grøn omstilling. Foto: Lars Kruse, AU Foto

55 forskere på Aarhus Universitet modtager tilsammen 176 mio. kr., som Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) bevilger til AU. Bevillingerne er en del af fondens programmer ”DFF-Forskningsprojekt1" og "DFF-Forskningsprojekt2”, der støtter nogle af de mest lovende og originale ideer på tværs af alle videnskabelige grene.

Hos DFF er de glade for den høje kvalitet i ansøgningerne til programmerne. Bestyrelsesformand Maja Horst udtaler i forbindelse med uddelingen:

”Formålet med virkemidlet er netop at fremme kvaliteten og udvikle samarbejdet i dansk forskning. I år har vi bl.a. set flere ansøgninger, der adresserer den grønne omstilling og de udfordringer, den bringer med sig, men den helt overordnede og gennemgående tendens har været, at projekterne trækker tråde til fællesskabet; både på tværs af forskningsmiljøer, men også ud i hverdagen, til virksomhederne, borgerne og helt op til det politiske niveau.”

DFF uddeler i alt 668 millioner kroner til 191 forskningsprojekter i hele landet via”DFF-Forskningsprojekt1" og "DFF-Forskningsprojekt2”.

De 55 forskere, der på AU har fået en bevilling fra DFF, er fordelt på alle universitetets fem fakulteter.

Læs også:

Aarhus BSS:

Health:

Natural Sciences:

Technical Sciences:

Denne nyhed er baseret på pressemeddelelsen fra DFF

Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Forskning, Talentudvikling