Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dansk MRI-forskning gavner nyresyge i hele Europa

Professor Christoffer Laustsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal i samarbejde med europæiske kolleger udvikle en ny, avanceret MRI-scanningsundersøgelse af kronisk syge nyrepatienter, som skal være standarden for alle scanningsundersøgelser i Europa. Innovationsfonden støtter projektet, der er led i et større internationalt forskningssamarbejde.

13.01.2021 | Lise Wendel Eriksen

Professor Christoffer Laustsen skal sammen med europæiske kolleger udvikle en avanceret MRI-scanningsmetode til at undersøge nyrepatienter. Foto: Privat

Den danske del af studiet, som Christoffer Laustsen står i spidsen for, er en del af et europæisk forskningssamarbejde. Seks forskningsgrupper er gået sammen for at bevise, at de avancerede MRI-scanningsmetoder kvantitativt kan måle nogle specifikke parametre for nyrerne, der giver lægerne bedre mulighed for at diagnosticere og følge behandlingen af den enkelte nyrepatient.

Med godt 2,4 mio. kr. i ryggen fra Innovationsfonden og det europæiske ERA PerMed-initiativ under EU’s Horizon 2020-program skal Christoffer Laustsen undersøge, hvor præcist MRI-scanninger kan vise de ændringer i nyrerne, der sker hos patienter med nedsat nyrefunktion. Målet er, at den nyudviklede MRI-nyre-scanning bliver til en standardundersøgelse, og at alle klinikker og hospitaler overalt i Europa kan optage den samme type MRI-scanning og få de samme svar, hvilket ikke er muligt i dag.

Kontakt

Professor Christoffer Laustsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital – MR-forskningscentret
Mobil: 24 43 91 41
Mail: cl@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder