Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

David Olagnier får endnu en international pris

Lektor David Olagnier fra Aarhus Universitet hædres af sine fagfæller med en EMDS Young Investigator Award. Han får prisen for sin lovende og ambitiøse forskning i viral immunologi, som bl.a. kommer kræft- og coronapatienter til gode.

02.07.2021 | Sabina Bjerre Hansen

David Olagnier fra Institut for Biomedicin er ifølge viceinstitutleder for forskning Søren Riis Paludan blandt verdens dygtigste unge forskere inden for sit felt. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

Hvilken betydning har vores stofskifte for vores medfødte evne til at håndtere kræft og virusinfektioner? Og hvad betyder en eventuel sammenhæng for vores immunforsvars evne til at bekæmpe infektionssygdomme? Det er nogle af de spørgsmål, David Olagnier søger svar på via sin forskning. 

Han forsker i nye virusser som fx Dengue, Zika og SARS-COV-2, og så bruger han genmodificeret virus til at bekæmpe kræftceller i håbet om, at flere patienter overlever kræftformer forårsaget af såkaldte multiresistente kræftceller.

Prisen uddeles af The European Macrophage and Dendritic Cell Society (EMDS), og den anerkender grundlæggende og hidtil ukendt indsigt i makrofager – en gruppe immunceller, som har specialiseret sig i at finde og "spise" bakterier, virus og døde eller ødelagte kropsceller.

I maj 2021 fik David Olagnier ACS Infectious Diseases Young Investigator Award – en amerikansk talentpris.

Kontakt

Lektor og ph.d. David Olagnier
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mail: olagnier@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin