Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

De medicinstuderendes allersidste forelæsning

Dekan Allan Flyvbjerg var vært ved den lægevidenskabelige kandidatafslutning, som blandt andet bød på overrækkelse af doktorbreve, festtale ved Peter Qvortrup Geisling og underholdning ved Aarhus Universitetskor.

30.06.2014 | Sabina Bjerre Hansen

Et hold nye læger er netop dimitteret fra Aarhus Universitet. De aflagde lægeløftet ved et arrangement i Aulaen onsdag den 25. juni 2014. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation.

Et hold nye læger er netop dimitteret fra Aarhus Universitet. De aflagde lægeløftet ved et arrangement i Aulaen onsdag den 25. juni 2014. Foto: Anders Trærup/AU Kommunikation.

”Det varmer et gammelt dekanhjerte at se jer sidde her – fulde af forventning og klar til at kaste jer ud i lægegerningen. Og der er brug for jer derude. I er et lille hold og også de første efter vores omfattende reform af uddannelsen.  I har et helt unikt udgangspunkt, og alle muligheder er åbne for jer,” sagde dekanen.

Peter Qvortrup Geislings kaldte sin festforelæsning til de nye læger Din allersidste forelæsning, og han brugte lejligheden til at opfordre de nye læger til at stole på sig selv. ”I må ikke frygte at lave fejl. De eneste læger, der ikke laver fejl, er dem, der aldrig har haft hænderne oppe af lommerne,” konstaterede Peter Qvortrup Geisling, som selv er dimitteret som læge fra Aarhus Universitet. 

Peter Qvortrup Geislings betragtninger og anekdoter om livet som både læge og journalist vakte begejstring blandt de nye læger og deres familier. 

Læge, cand.med. Camilla Kjær Amelung underskriver lægeløftet, som blev indført i 1815. 

Læge, cand.med. Rasmus Dreyer Christensen skriver under og er nu klar til at trække i arbejdstøjet som læge på en ortopædkirurgisk afdeling.

Læs mere om de nye læger i interviewet ”Nye læger: Vi er godt rustet til virkeligheden”. Her fortæller Camilla og Rasmus om deres planer og drømme for fremtiden.

Alle billeder er taget af Anders Trærup/AU Kommunikation.

Arrangement, Health, Health, Alle grupper