Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Deltag i AU’s ligestillingskonference 2021

Alle medarbejdere og ledere på Health opfordres til at deltage i universitetets online-konference om ligestilling og diversitet. Konferencen finder sted på kvindernes internationale kampdag d. 8. marts, hvor vi på Health blandt andet diskuterer kvalifikationskrav for VIP-stillinger.

10.02.2021 | Simon Byrial Fischel

Vær med og tag del i debatten på ’Aarhus University's Diversity Conference’ d. 8. marts 2021. Foto: Lars Kruse, AU Foto. Grafik: Simon Fischel, Health Kommunikation.

Det er efterhånden velkendt, at vi på Aarhus Universitet har udfordringer med ligestilling i VIP-stillinger -  fra adjunkt- til professorniveau. Her bliver kønsfordelingen stadig mere skæv i mændenes favør, jo længere op af karrierestigen man kommer. Det vil universitetsledelsen og det nedsatte ligestillings- og diversitetsudvalg lave om på, og derfor arbejder man både på fakultets- og institutniveau med at finde veje til at udbedre uligheden.

På konferencen ’Aarhus University's Diversity Conference’ d. 8. marts 2021 vil flere af de nye løsningsforslag blive præsenteret og debatteret – og her kan du være med til kvalificere tiltagene og styrke ligestillingen.

 

Hvordan sikrer vi ligestilling i kvalifikationskrav?

Konferencen begynder med en fælles del, hvor medarbejdere og ledere fra alle fakulteter samles til oplæg og diskussion af universitetets handleplan for ligestilling og diversitet. Herefter er der særskilte sessioner, hvor vi på Health arbejder med temaet ’Kvalifikationskrav i en ligestillingskontekst’.

Her fokuserer vi på den del af handleplanen, der drejer sig om kvalifikationskrav til stillingskategorierne adjunkt, lektor, seniorforsker og professor. Målene er dels at sikre, at der fx ikke gemmer sig indirekte forskelsbehandling, diskriminerende principper eller stereotyper heri, og dels at kvalifikationskravene er transparente og tilgængelige for alle medarbejdere.

Efter et oplæg ved Christine Parsons, lektor og vice-chairwoman i DANWISE, vil de fem institutledere præsentere hver deres planer for, hvordan det enkelte institut vil arbejde med kvalifikationskravene, og der bliver selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål. Sessionen afsluttes med en åben diskussion om emnet, hvor alle inviteres til at byde ind med egne idéer, perspektiver og tiltag, der kan sikre mere ligestilling i det akademiske miljø.

Tilmeld dig konferencen mandag d. 8. marts kl. 9-12.30  og se programmet for både den fælles del og fakulteternes break out sessioner.

 

Kontakt

International rådgiver Tanja Hansen
Fakultetssekretariatet, Health
Mail: tanja.hansen@au.dk
Mobil: 93 50 81 08

Arrangement, Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende, Health, Graduate School of Health, Forskning, Offentligheden/Pressen, Health, Ph.d.-studerende, Studerende