Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Demokratiet bor i kosteskabet

En nem måde at stemme til kommunal- og regionsrådsvalg er på Aarhus Universitets eget brevstemmested i Stakladen. Du kan allerede nu sætte dit kryds – bare du har id med.

31.10.2013 | AU Kommunikation

Selv om valgdagen først er 19. november, kan du allerede nu afgive din brevstemme flere steder i landet. Et af stederne er på Aarhus Universitet, hvor demokratiet – sammen med tre kommunale valgtilforordnede – for en stund er flyttet ind i et rengøringsrum ved siden af Stakladens kantine.

Rummet er blevet udstyret med stemmeboks, stemmesedler og de obligatoriske kuverter, som de udfyldte sedler til kommunal- og regionsvalg skal gemmes væk i, indtil de skal tælles op på valgnatten.  

”Vi er glade for at kunne hjælpe til med, at studerende og ansatte på universitetet kan angive deres stemme. Og så håber vi i al beskedenhed på, at en stemmeboks på universitetet, kan være med til at få flere unge til at stemme,” siger Anne Thorø Nielsen, direktør for Studenterhus Aarhus.

Hun tilføjer, at også borgere, der ikke studere eller arbejder på universitetet er velkomne til at brevstemme i det interimistiske valglokale.

Og noget kunne tyde på, at ønsket om unge stemmer bliver honoreret af de studerende. For demokratiet i kosteskabet har allerede haft besøg på åbningsdagen.

”Der har været en ti stykker og stemme den første time.  Hovedsageligt studerende,” siger Lone Jespersen fra Borgerservice, som bemander valgstedet denne morgen.

Hun fortæller, at ingen af de studerende, der har afgivet stemme, vidste, at de kunne stemme på universitetet.

”De har været glædeligt overraskede over muligheden – og vi har talt med mange, der ville vende tilbage og stemme på et senere tidspunkt, når de havde legitimation med. Så jeg er sikker på, at stemmeboksen nok skal blive besøgt flittigt, ” spår Lone Jespersen.

Fakta: sådan stemmer du på AU

  • Du kan brevstemme på Aarhus Universitet hverdage klokken 10.00-15.00. Torsdag helt frem til klokken 17.00.
  • Du skal bare huske noget ID – for eksempel sygesikringsbevis.
  • Stemmestedet er placeret lige til venstre, når man kommer ind af hovedindgangen til Stakladen.
  • Du kan brevstemme på AU ligegyldigt hvilken dansk kommune, du bor i – og om du er studerende eller ansat på universitetet.
  • Du kan også stemme personligt, når du brevstemmer, og der hænger lister over kandidaterne, så du er sikker på, at du får navnet rigtigt.
  • Stemmeboksen på universitetet er åben på hverdage til og med fredag den 15. november – sidste frist for generelt at brevstemme er dagen efter, den 16. november, men der kan du altså ikke gøre det på universitetet.
Studerende, Alle AU-enheder, Arrangement, Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder