Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Der er rift om pladserne på ny sygepleje-linje

Pladserne på Aarhus Universitets nye APN-linje, der uddanner sygeplejersker i avanceret klinisk sygepleje, er i høj kurs. 147 har søgt ind, og det er et udtryk for, at sygeplejerskerne har behov for faglig udvikling i en tid, hvor sundhedssektoren undergår store forandringer, siger prodekan.

19.03.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Healths nye APN-linje på kandidatuddannelsen i sygepleje tiltrækker dobbelt så mange ansøgere, som der er plads til.

Healths nye APN-linje på kandidatuddannelsen i sygepleje tiltrækker dobbelt så mange ansøgere, som der er plads til.

Når der er studiestart i september, vil flere sygeplejersker end nogensinde valfarte til Aarhus Universitet. 147 af dem har lagt billet ind på de 70 pladser, som universitetet udbyder på den nye Advanced Practice Nursing-linje (APN) på kandidatuddannelsen i sygepleje.

Interessen er overvældende

”Vi har fået mere end dobbelt så mange ansøgere, som vi har plads til. Og det endda uden, at søgningen til den traditionelle linje, Nursing Science, er faldet. Så noget tyder på, at det var helt rigtigt at satse på APN-linjen. Fokus på og kravene til det nære sundhedsvæsen ændrer sig, og det øger behovet for sygeplejersker, der kan bidrage til den faglige udvikling af sammenhæng i behandlingen – bl.a. for det stigende antal mulitisyge patienter på tværs af kommunale og regionale behandlingstilbud,” siger Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Aarhus Universitet, Health.

Nu skal de mange ansøgere vurderes i forhold til, om de lever op til kriterierne.

”Når vi har analysearbejdet på plads, kan vi begynde at se på, om vi skal udbyde flere pladser på APN-linjen næste år,” siger prodekanen.


Fakta om ansøgningerne

  • 337 har søgt ind på de to linjer på kandidatuddannelsen i sygepleje (NS + APN).
  • 147 har søgt ind på APN-linjen, heraf 76 på Aarhus Universitets campus i Emdrup og 71 på campus i Aarhus.
  • Langt de fleste af ansøgerne er 1. prioritetsansøgere (ca. 82 %).

Læs mere om kandidatuddannelsen i sygepleje og om den nye APN-linje i artiklerne ”Health udbyder ny linje på kandidatuddannelsen i sygepleje” og ”Ny kandidatlinje i avanceret klinisk sygepleje under opsejling”


Kontakt

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 93 50 82 22
Mail: charlotte.ringsted@au.dk

Uddannelse, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder