Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Det var det. Nu er det slut. Vores tid på Tandlægeskolen er forbi

Nyuddannet tandlæge Laura Boe-Hansen stod for afskedstalen til de andre 59 tidligere medstuderende ved dette års dimissionshøjtidelighed i Aulaen fredag den 26. juni.

26.06.2015 | Christina Lund Højfeldt og Maria Randima (foto)

Institutleder ved Odontologi Ellen Lau Frandsen startede ceremonien med at rette en stor ros til de færdige kandidater: ”I var 60, der tilmeldte jer eksamen og der var 60, der bestod. I er en god årgang, og vi er meget stolte af jer”.

Ceremonien var fyldt med skønne toner og akustisk genklang, som blev leveret af Sebastian Schlafer, lektor ved Odontologi og Doreen Hoffmann.

Det var en bevæget Ellen Lau Frandsen, institutleder ved Odontologi, der holdte sin sidste tale til kandidaterne. Den 31. juli fratræder hun sin stilling, og fortsætter som lektor i mikrobiologi ved instituttet: "Det er både en glad og trist dag. Vi skal sige farvel til en årgang og samtidig goddag til nye tandlæger. I er essensen af at være på et universitet – det er jer, der gør det sjovt at arbejde".

Formanden for Tandlægeforeningen Freddie Sloth-Lisbjerg indledte sin festtale med en anekdote om en mester og hans lærling. Anekdoten fremhævede, at det ikke gælder om at komme hurtigt igennem livet, men også om at have øje for omgivelserne og de små forstyrrelser på vejen.

Kandidat Laura Boe-Hansen havde taget sin dagbog med og læste små historier op fra livet som tandlægestuderende. Historierne udløste flere grin i salen og samtykkende nik fra de andre kandidater.

Studieleder Eva Karring overrækker eksamensbeviser og give kandidaterne et tillykke med på vejen.

Aulaen var fyldt med stolte mennesker og mange gode og kloge ord. Blandt andet sagde formanden for Tandlægeforeningen Freddie Sloth-Lisbjerg: ”Den, der tror, at han er færdiguddannet er mere færdig end dannet”. Hermed slog han fast, at vi skal bevare vores nysgerrighed og lyst til at lære hele livet.

De nye tandlæger underskrev løfteprotokol.

Der var store klapsalver fra salen til kandidaterne for deres indsats under studierne.

Nyuddannet tandlæge Christel Kaa stod for et musikalsk indslag, som høstede stående applaus fra de andre kandidater og resten af salen.

 

Arrangement, Studerende, Health, Health, Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Teknisk/administrativ medarbejder