Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Digital platform skal styrke fremtidens innovation i danske virksomheder

Lektor i interaktionsdesign Kim Halskov har modtaget over 16. mio. kr. fra Det Strategiske Forskningsråd til udvikling af en integreret digital platform, der har til formål at understøtte unges innovative og kreative potentiale.

12.12.2013 | Marianne Ester Back

Creativity in Blended Interaction Spaces hedder det forskningsprojekt, der har til formål at skabe ét sammenhængende interaktivt rum ved at bygge bro mellem digitale devises og fysiske materialer.

En af det danske samfunds mest værdifulde ressourcer er unge mennesker i gymnasieskolen, hvor innovation også for nyligt er indført som fag. Derfor skal gymnasielever fra udvalgte gymnasier også medvirke i udviklingen af en ny digital platform, der skal styrke innovationen i danske virksomheder. Det er lektor Kim Halskov, som står i spidsen for projektet, der netop har modtaget 16 millioner kr. fra Det Strategiske Forskningsråd. Forskningsprojektet går under navnet CIBIS (Creativity in Blended Interaction Spaces) og Kim Halskov fortæller om baggrunden for projektet:

”I det kreative arbejde anvender man i dag oftest forskellige digitale enheder som smartphones, tablets, laptops, smart boards og store væg-displays. Men de bruges ofte enkeltvis og sjældent sammen med fysiske materialer som eksempelvis post-its, pen, papir og tavle. Forskningsprojektet har til formål at udvikle en integreret digital platform, hvor de digitale og fysiske redskaber smelter sammen i ét sammenhængende interaktivt rum, som kan understøtte kreative processer.”

Om CIBIS

CIBIS er et samarbejde med Akademiet for Talentfulde Unge og en række gymnasier, blandt andet Ørestad Gymnasium, Teknisk Gymnasium Viby, Viby Gymnasium, hvorfra de unge medvirker i udviklingen og afprøvningen af den digitale platform. LEGO Education samt DesignIT, som er Europas største strategiske design-bureau, bidrager til udviklingen og evalueringen af platformen.


Yderligere information:

Bevillinger og priser, Alle grupper, Alle AU-enheder