International dopingkonference på Aarhus Universitet vil diskutere, hvor meget man egentlig ved om doping i sporten. Den ser blandt andet kritisk på vores viden om dopingkulturer, psykologien hos atleter og den eksisterende forskning på området.
24.06.2013 |
Hvad ved man egentlig om doping i sporten – og hvad mangler vi at vide? Er dopingkontrol, hvor man som hidtil tester, straffer og sanktionerer, fortsat den bedste vej at gå?
Det vil forskere fra hele verden diskutere på en stor, tværfaglig dopingkonference, ”What do we (really) know about doping?”, der finder sted den 15. og 16. august 2013 på Aarhus Universitet. Konferencen er arrangeret af det internationale netværk for humanistisk dopingforskning (INHDR), der er forankret på Aarhus Universitet.
”Pressehistorier om doping blandt sportsfolk dukker op med jævne mellemrum, og journalister kontakter hyppigt forskerne for at kvalificere deres historie med en ekspertudtalelse. Men konferencen sætter fokus på, at vi, når det kommer til stykket, måske slet ikke ved så meget om antallet af dopede atleter, om beslutningsprocesserne bag dopingbrug, eller om hvad der virker bedst som dopingforebyggelse,” siger lektor i idræt, Ask Vest Christiansen fra Aarhus Universitet.
”Måske er doping-problematikken ligefrem så kompleks, at også forskningen har en særlig udfordring i at undgå at bygge på myter og spekulationer.”
Konferencen vil overordnet kaste lys over muligheder og udfordringer for den humanistiske og samfundsvidenskabelige dopingforskning og formidle forskningens nyeste indsigter. Og det emne har fået en række af de førende forskere på området til at drage mod Aarhus i august.
Blandt andet vil grundlæggeren af verdens største anti-doping-laboratorium, the UCLA Olympic Analytical Laboratory, professor Don Catlin tale over emnet ”Development of Anti-Doping Testing”. Andre hovedtalere er professor Jay Coakley, University of Colorado, USA, professor John Hoberman, University of Texas, USA, professor Andrea Petroczi, Kingston University, England, doktor Werner Pitsch, Universität des Saarlandes, Tyskland og professor Verner Møller, Aarhus Universitet.
Sektionsleder, lektor, ph.d. Ask Vest Christiansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobiltelefon: 2778 2833
avc@idraet.au.dk