Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AFLYST: Drop-in-skrivecafé skal støtte forskere i skriveproces

Forskningsstøtteenheden åbner 2. september den første skrivecafé, hvor Health-forskere kan få ro, rum og råd til at skrive på deres fondsansøgning.

03.07.2020 | Henriette Stevnhøj

2. september er det ’time to write’, når Forskningsstøtteenheden åbner den første skrivecafé for fondsansøgere. Aktivfoto: Lars Kruse/AU

SKRIVECAFEEN 2. SEPTEMBER ER AFLYST PGA. COVID-19-RESTRIKTIONER. HOLD ØJE MED FORSKNINGSSTØTTEENHEDENS HJEMMESIDE FOR ÆNDRINGER

Nærmer du dig en deadline på en fondsansøgning, men kniber det med få omsat dine geniale ideer til en velbegrundet og overbevisende ansøgning? Så har Forskningsstøtteenheden et tilbud om et skriverefugie i form af en skrivecafé, hvor du kan komme med din gode ide i hovedet og pc’en under armen.
Her står to rådgivere fra Forskningsstøtteenheden klar til at svare på spørgsmål om eksempelvis fortolkning af en fonds bedømmelseskriterier, med hjælp til specifikke formuleringer og bistand til at udforme et budget eller søge i fondsdatabasen.

Den uformelle form – at du blot dumper ind, uden at bestille tid – er efter inspiration fra folkeskolernes lektiecafé. Det fortæller Anne Birgitte Lindgren, som er rådgiver i Forskningsstøtteenheden.

”Vi ønsker at skabe et rum, hvor forskerne får ro til skriveprocessen. Det kræver overskud at fordybe sig i en ansøgning, og det kan være svært at finde på kontoret, hvor mange andre opgaver kalder på ens opmærksomhed. I skrivecaféen skal man ikke andet end at forholde sig til sin ansøgning. Tilmed vil der være en hjælpende hånd til forskellige dele af ansøgningen”, siger Anne Birgitte Lindgren.

Skrivecaféen er møntet på de forskere, som allerede har et projekt og ved hvilken fond, de søger. Det er til gengæld ikke i skrivecaféen, du får hjælp til en finansieringsstrategi eller får udarbejdet en individuel bibliometrisk analyse. De ydelser skræddersyes til den enkelte forsker og fås ved individuelle forløb hos Forskningsstøtteenheden.

Den første skrivecafé – Time to Write – er åben onsdag 2. september kl. 13-17 i Victor Albeck Bygningen (1265), lokale 238. Der serveres te, kaffe, vand og snacks.


Efterårets Time to Write-caféer:

  • 7. oktober kl. 13-17 på Palle Juul Jensens Boulevard, lokale G304-127, Indgang G, G303
  • 4. november kl. 13-17 i Viktor Albeck Bygningen, lokale 1265-238
  • 2. december kl. 13-17 på Palle Juul Jensens Boulevard, lokale G304-127, Indgang G, G303

Kontakt

Rådgiver Anne Birgitte Lindgren
Forskningsstøtteenheden
Mobile: +45 3058 7939
E-mail: abli@au.dk

Arrangement, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende