Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Dygtig og energisk studieleder takker af

Den 1. februar 2018 overlader Cecilia Ramlau-Hansen posten som studieleder for de sundhedsfaglige kandidatuddannelser og masteruddannelsen i klinisk sygepleje til Kirsten Beedholm. Efter seks år med stort fokus på rammerne for instituttets uddannelser vil hun nu fordybe sig i sin egen undervisning og forskning.

05.02.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Professor Cecilia Ramlau-Hansen stopper efter eget ønske som studieleder på Institut for Folkesundhed. Foto: AUH.

Professor Cecilia Ramlau-Hansen stopper efter eget ønske som studieleder på Institut for Folkesundhed. Foto: AUH.

Professor Cecilia Ramlau-Hansen har været studieleder i en periode, hvor der er der sket rigtig meget. Nye uddannelser er kommet til, og andre er blevet justeret og finpudset. Som studieleder har Cecilia Ramlau-Hansen bl.a. været drivkraften i udviklingen af den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og én af flere ildsjæle omkring kandidatuddannelsen i sygepleje.

Derudover har hun arbejdet med rekruttering og fastholdelse af de studerende og har bl.a. taget initiativ til projekter, der øger gennemførelsesprocenten, fx ved at give de studerende mulighed for at få genopfrisket deres regnefærdigheder. Cecilia Ramlau-Hansen har også drevet projektet med at strukturere fælles valgfag og metodefag for de tre sundhedsfaglige kandidatuddannelser.

”Cecilia har gjort en stor forskel for instituttet, for vores undervisere og for vores studerende i sit virke som studieleder. Hun er dygtig, energisk og initiativrig. Og så har hun formået at sætte et markant aftryk på vores uddannelser med sit skarpe fokus på kvalitet, faglighed og tværfagligt samarbejde. Vi skylder Cecilia en stor tak for indsatsen,” siger tidligere institutleder Klavs Madsen.

Posten som studieleder er lærerig og udfordrende

For Cecilia Ramlau-Hansen har det ikke været let at træffe beslutningen om at stoppe som studieleder, men hun ser frem til at få mere luft til andre spændende opgaver.

”Jeg har lært en hel masse om, hvordan man ’laver og driver’ uddannelser på universitetet. Det er et kompliceret og udfordrende arbejde, og det har været utroligt spændende at være med til. Jeg har nydt at samarbejde både op og ned og på tværs af ledelsesstrengene med både studerende, undervisere, uddannelsesledere, andre studieledere, institutledelsen, dekanatet og HE Studier. Jeg kommer helt sikkert til at savne det,” siger Cecilia Ramlau-Hansen.

Cecilia Ramlau-Hansen har været studieleder siden 2012 og giver nu stafetten videre til lektor Kirsten Beedholm fra Sektion for Sygepleje.

Kontakt

Professor Cecilia Ramlau-Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed – Sektion for Epidemiologi
Mobil: 26 29 57 15
Mail: chrh@ph.au.dk

Navnenyt, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Folkesundhed, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende