Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ebbe Bødtkjer får Skou-prisen 2019

Han leverer imponerende forskningsresultater og er usædvanligt dygtig til at tiltrække ekstern forskningsfinansiering. Sådan lyder begrundelsen for, at lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer fra Institut for Biomedicin får fakultetets talentpris i år. Vær med til at fejre ham ved prisoverrækkelsen.

03.09.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer får fakultetets talentpris i år. Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 4. oktober, og hør ham fortælle, hvorfor han er så fascineret af sin forskning, og hvordan han griber den an. Foto: Lars Kruse/AU.

Lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer får fakultetets talentpris i år. Tilmeld dig prisoverrækkelsen den 4. oktober, og hør ham fortælle, hvorfor han er så fascineret af sin forskning, og hvordan han griber den an. Foto: Lars Kruse/AU.

Når Jens Christian Skou-prisen bliver uddelt fredag den 4. oktober 2019, er det Ebbe Bødtkjer, der løber med hæderen og de 100.000 kr.

Ebbe Bødtkjer er fascineret af kroppens evne til at tilpasse sig sygdomstilstande, hvor øget stofskifte eller nedsat blodtilførsel fører til lokal ophobning af sure affaldsstoffer. Han beskæftiger sig især med kredsløbsfysiologi og kræftforskning, hvor syre-base-forstyrrelser spiller en central rolle. Og han håber, at han med sin forskning kan bidrage til bedre behandling af hjerte-kar-sygdom og kræft.

Det kan du læse mere om i portrættet på Institut for Biomedicins hjemmeside, hvor Ebbe Bødtkjer fortæller mere detaljeret om sin forskning.

Tag med til prisoverrækkelsen

Vil du være med til at fejre Ebbe Bødtkjer og høre, hvordan han anvender basalvidenskab til at forstå sygdomsudvikling og til at skabe bedre behandlingsmuligheder for fx kræftpatienter?

Så tag med, når Ebbe Bødtkjer får Jens Christian Skou-prisen fredag den 4. oktober 2019.

”Jeg håber, at medarbejdere og studerende på Health vil bakke op om arrangementet og hjælpe os med at fejre Ebbe. Han er et lovende forskertalent, og han fortjener at blive anerkendt og hyldet – både for sin omfattende indsats og for sine imponerende resultater. Og så er det bare generelt vigtigt, at vi tager os tid til at fejre hinanden,” siger prodekan for forskning Ole Steen Nielsen.


Sådan tilmelder du dig prisoverrækkelsen

Ebbe Bødtkjer får Jens Christian Skou-prisen fredag den 4. oktober 2019 kl. 13.15 ved et arrangement i Merete Barker (Søauditoriet).

Fakultetet inviterer til en uformel reception med snacks og et glas vin umiddelbart efter prisoverrækkelsen, og arrangementet er åbent for alle ved tilmelding via AU’s webshop. Sidste frist for tilmelding er den 30. september 2019.


Om Jens Christian Skou-prisen

Health uddeler hvert år i oktober Jens Christian Skou-prisen til en ung forsker i international særklasse. En forsker, som er ekstraordinært talentfuld inden for sit forskningsfelt, og som er både kreativ og produktiv. Sidste år gik Skou-prisen til lektor og ph.d. Maiken Stilling fra Institut for Klinisk Medicin.

Kun Healths fem institutledere kan indstille kandidater til Jens Christian Skou-prisen, og kandidaterne skal leve op til en række kriterier. Prisen kan ikke søges.


Kontakt

Lektor, dr.med. og ph.d. Ebbe Bødtkjer
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mobil: 24 87 02 40
Mail: eb@biomed.au.dk

Prodekan for forskning Ole Steen Nielsen
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 24 76 50 93
Mail: osn@au.dk

Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Health, Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Forskning, Ph.d.-studerende