Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

EDU-it: Værktøj aktiverer og inddrager studerende med succes

AU Vote – et såkaldt Student Respond System – gør det muligt at aktivere studerende i undervisningen via deres mobil eller tablet. Efter et års prøveperiode og positive evalueringer har Udvalget for Uddannelse nu forlænget aftalen i foreløbig to år.

14.12.2016 | Camilla Schrøder

”Med AU Vote er det blevet lettere at gennemføre studentercentreret undervisning, som både aktiverer de studerende og giver mulighed for feedback,” siger prodekan for uddannelse på Health, Charlotte Ringsted. Foto: Lars Kruse

De fleste undervisere kender nok fornemmelsen af at miste de studerendes opmærksomhed undervejs i en forelæsning eller gå derfra med en uklar fornemmelse af, hvad de studerende fik ud af undervisningen. AU Vote har åbnet nye muligheder for medinddragelse og evaluering.

”Med AU Vote er det blevet lettere at gennemføre studentercentreret undervisning, som både aktiverer de studerende og giver mulighed for feedback,” siger prodekan for uddannelse på Health, Charlotte Ringsted og fremhæver, at værktøjet skal ses som et led i den strategiske målsætning om at udbrede og udvikle brugen af EDU-it på Aarhus Universitet.

AU Vote, også kendt under systemnavnet Mentimeter, blev indført i slutningen af 2015 med SKT (Skolen for Klinikassistenter, tandplejere og kliniske tandteknikere) som de første. Herefter blev det tilbudt alle AU-ansatte, og siden er brugerskaren vokset til knap 400 på under et år. Evalueringen, hvor godt 100 har svaret, viser overvejende positive tilbagemeldinger på tværs af alle fire fakulteter – både i forhold til funktionalitet og pædagogisk anvendelighed.

”Aktiverende, engagerende og nemt at anvende er nogle af de nøgleord, der går igen i evalueringen. Mange bemærker, at de studerende er glade for at bruge systemet, og at det både styrker læringen og muligheden for at vurdere læringsudbyttet. Derudover bemærker flere, at det giver mulighed for evaluering af selve undervisningen,” siger Charlotte Ringsted.

Det er de fire pædagogiske centre, der har søgt om forlængelse af licensen til Mentimeter, og som skal varetage fordelingen af support og drift. Forlængelsen træder i kraft fra årsskiftet.

Uddannelse, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Enhedsadministration, Alle AU-enheder