Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Elisabeth Bendstrup er ny klinisk lærestolsprofessor

Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital kan se frem til en styrkelse af både forskning og behandling inden for det lungemedicinske område med ansættelsen af overlæge Elisabeth Bendstrup som ny klinisk lærestolsprofessor.

28.01.2021 | Lise Wendel Eriksen

Elisabeth Bendstrup er ny klinisk lærestolsprofessor i lungesygdomme. Foto: Privat

Det lungemedicinske speciale spænder fra de store folkesygdomme som KOL, astma og lungekræft til de mere sjældne, men mindst lige så alvorlige lungesygdomme som fx sarkoidose og idiopatisk pulmonal fibrose (IPF).

Det er især de sjældne lungesygdomme, Elisabeth Bendstrup har forsket i, og hendes forskningsresultater har været med til skabe opmærksomhed om de mindre lungesygdomme. Bl.a. har Elisabeth Bendstrups forskning i IPF og den nye undersøgelsesmetode ’frysebiopsi’ skabt bedre muligheder for udredningen af de sjældne patienter, hvilket har ført til tidligere diagnose og behandling. Prognosen for patienter med IPF er alvorlig, men dog forbedret de seneste 10 år.

Som klinisk lærestolsprofessor står Elisabeth Bendstrup i spidsen for den lungemedicinske forskning i Aarhus. Det nye professorat øger fokus på lungesygdomme og styrker forskningsaktiviteterne i Danmark og internationalt, ligesom det gavner patienterne i form af forbedrede undersøgelsesmetoder og behandlingstilbud.

Elisabeth Bendstrup tiltrådte stillingen den 1. januar 2021.

Kontakt

Klinisk lærestolsprofessor, overlæge og ph.d. Elisabeth Bendstrup
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Lungesygdomme
Telefon: 78 46 20 91
Mail: kabend@rm.dk

Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Offentligheden/Pressen