Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

EliteForsk-modtager: Bjørnen kan hjælpe os mod diabetes

Fem af dansk forsknings frontløbere bliver hvert år hædret med en EliteForsk-pris. I år går en af priserne til Niels Jessen fra AU og Steno Diabetes Center Aarhus på AUH, som er ved at undersøge, hvorfor bjørnen slipper for alvorlige følgesygdomme, når den både er inaktiv og fed.

28.02.2019 | Helle Horskjær Hansen

Niels Jessen er ekspert i anvendelsen af medicin og har især forsket i diabetes med fokus på, hvad fysisk aktivitet betyder.

Niels Jessen er ekspert i anvendelsen af medicin og har især forsket i diabetes med fokus på, hvad fysisk aktivitet betyder.

Bjørnen sover det meste af vinteren, rører sig stort set ikke i et halv år og er godt polstret. Og alligevel har den ikke skyggen af diabetes. Men hvorfor slipper bjørne for alt det bøvl? Det er Niels Jessen og en række skandinaviske forskere ved at finde ud af.

Det er forskning som dette, der gør, at Niels Jessen i år modtager EliteForsk-prisen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Med prisen følger 1,2 millioner kroner. 200.000 kr. er en personlig hæderspris og 1.000.000 går til forskningsaktiviteter.

Tilbage til bjørnen, for den har åbenbart noget i cellerne, som kan være nyttige at kopiere medicinsk i behandlingen af diabetes. Det vil Niels Jessen, der både er klinisk professor ved Aarhus Universitet og forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital, forske videre i.

Kontakt

Klinisk professor Niels Jessen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin og
Aarhus Universitetshospital, Klinisk Farmakologisk Afdeling og Steno Diabetes Center Aarhus
28 59 63 52
niels.jessen@biomed.au.dk

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health, Aarhus Universitet, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder