Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En hyldest til internettet

Aarhus Universitet er blandt arrangørerne ved Internet Week Denmark, der fra den 28. april til den 2. maj fejrer internettet og dets betydning for udviklingen af det danske samfund og den økonomiske vækst.

25.04.2014 | Bjørg Tulinius

I en hel uge er der sat fokus på internettet, når den internationale festival Internet Week Denmark løber af stablen i Aarhus. Festivalen er åben for alle; digitale professionelle, studerende og borgere – netop fordi internettet er åbent for alle.

På festivalen kan gæsterne blandt andet høre AU-forskere fortælle om, hvordan digitale netværk vil forandre vores måde at leve i byerne på, hvor den digitale teknologi blandt andet kan bruges til at skabe mere bæredygtige løsninger. AU-forskere vil også fortælle om forskning i Internetttets mørke sider, og hvordan man bedst beskytter sine følsomme data samt præsentere en undersøgelse af, hvordan de danske kommuner performer på de sociale medier.

"Det er ikke tilfældigt, at Internet Week Denmark foregår i Aarhus. Vi er et af de førende områder i verden, når det handler om at bruge den digitale teknologi, blandt andet i forbindelse med byudvikling", fortæller lektor Martin Brynskov, der er koordinator af AU Smart Cities og medstifter af Smart Aarhus, der er arrangør af festivalen.

Årligt tilbagevendende begivenhed

Det er første gang, Internet Week Denmark er på programmet, men Martin Brynskov håber, at den fremover vil være en årligt tilbagevendende begivenhed i Aarhus på linje med SPOT-festivalen, North Side og Festugen.

"Internettet er jo noget, der har forandret vores liv på mange måder, og som fra at være en nørde- eller forskningsinteresse for de få, i dag er blevet noget folk fra hele kloden render rundt med i deres lomme. Det er vigtigt, at vi allesammen er med til at diskutere, hvad det gør ved os og vores samfund – både helt praktisk men også på det mere overordnede plan, hvor det handler om internettets betydning for vores demokrati", siger Martin Brynskov.

Festivalen åbnes af Wikipedias grundlægger, Jimmy Wales, der helt fra internettets start havde en drøm om at skabe en frit tilgængelig online encyklopædi.

Internet Week Denmark vil i øvrigt fokusere på de iværksættere og virksomheder, der dagligt skaber digital vækst i den danske økonomi. Den digitale økonomi udgør i dag mere end 5,8?% af Danmarks samlede BNP.

 

  • Fakta:

Festivalen udspringer af Smart Aarhus, der er et regionalt partnerskab for digital udvikling indenfor bæredygtig bymæssig innovation og vækst. Smart Aarhus blev etableret i 2012 som et partnerskab mellem Aarhus by, Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, VIA University College, Dansk Teknologisk Institut og det private firma Systematic.

Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet