Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En million kroner til forskning i hjernekræft

Kim Mouridsen fra Aarhus Universitet har modtaget en million kroner fra Lundbeckfonden. Pengene skal gå til at forbedre behandlingen af patienter med hjernekræft.

24.04.2014 | Anders Corydon Frederiksen

Lektor Kim Mouridsen, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab og MINDLab.

Lektor Kim Mouridsen fra Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab og MINDLab.

Billedbaserede teknologier og matematiske algoritmer – de er i fokus for Kim Mouridsens forskning. Forskning, som kan bidrage til at forudsige effekten af behandlingen af især hjernetumorer og blodpropper i hjernen.

Nu har Lundbeckfonden valgt at støtte Kim Mouridsen økonomisk med en million kroner, som skal gå til den videre forskning i hjernesygdomme. Det er specielt den dødelige hjernekræft, der er fokus for Kim Mouridsen og hans forskerteam.

”Den mest aggressive type hjernekræft rammer årligt 260 danskere. Nogle patienter lever kun få måneder, mens andre lever i halvandet år. Kun ganske få af patienterne med hjernekræft lever fem år efter diagnosen. Vores mål er at udvikle metoder, der viser, hvilke patienter der vil have gavn af en behandling af hjernekræft, der begrænser væksten af nye tumorblodkar,” forklarer Kim Mouridsen.

Internationalt samarbejde med Harvard og Massachusetts

Nærmere betegnet er de metoder såkaldte billedmarkører, som i fremtiden skal hjælpe læger og forskere med at forudsige effekten af behandlingen samt give dem et vigtigt indblik i, hvordan behandlingen virker.

”Behandling af hjernekræft med stoffer, der reducerer tumorens blodvolumen, har kun en midlertidig effekt, og ikke alle patienter reagerer på den. Derfor er det meget vigtigt, at vi finder ud af, hvordan behandlingen virker, samt at vi kan forudsige, hvilke patienter der reagerer på behandlingen,” forklarer Kim Mouridsen.

Projektet bygger videre på ny forskning, som Kim Mouridsen og forskergruppen bag har udført i samarbejde med Harvard Medical School og Massachusetts General Hospital. Bevillingen fra Lundbeckfonden er med til at fortsætte det strategisk vigtige samarbejde med internationalt førende forskningsinstitutioner.

Kim Mouridsen er født den 20. juni 1978 i Randers.

Yderligere oplysninger

Lektor Kim Mouridsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin – Center for Funktionelt Integrativ Neurovidenskab og MINDLab
Direkte telefon: 7846 4404
kim@cfin.dk

Bevillinger og priser, Alumne, Institut for Klinisk Medicin, Health, Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Ph.d.-studerende, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder