Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

En spand koldt vand til dekanen

Dekan Allan Flyvbjerg tog mandag imod en spand koldt vand for at sætte politisk fokus på forskning i små og sjældne sygdomme.

02.09.2014 | Malene Løvig Nielsen

Dekan Allan Flyvbjerg tog mandag imod The Ice Bucket Challenge.

Dekan Allan Flyvbjerg tog mandag imod The Ice Bucket Challenge.

Selv om solen skinnede, var det noget af et koldt gys for dekan Allan Flyvbjerg, da han mandag tog imod den såkaldte Ice Bucket Challenge og fik hældt en stor spand isvand over sig.

”Det er en udfordring, jeg tager imod, selvfølgelig for at støtte op om behandlingen mod ALS, men også for at lave et politisk statement om, at der skal være større sundhedspolitisk og forskningspolitisk fokus på små og sjældne sygdomme,” siger Allan Flyvbjerg om udfordringen.

Dekanen var blevet udfordret af Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, som selv var blevet udfordret af sundhedsminister Nick Hækkerup. Allan Flyvbjerg udfordrer efter sit kuldechok formand for de lægevidenskabelige selskaber, Peter Schwarz, og direktør for danske patienter, Morten Freil.

The Ice Bucket Challenge er et viralt fænomen, der florerer på de sociale medier. Her udfordrer kendte og ukendte hinanden til at få en spand isvand hældt over sig. Tager man ikke imod udfordringen, skal man donere 100 dollars til The ALS Association. Accepterer man derimod udfordringen, kan man nøjes med at donere 10 dollars og få et koldt gys.

The ALS Association forsøger gennem forskning og uddannelse at hjælpe ALS-patienter og pårørende gennem sygdommen, der langsomt lammer hele kroppen. Bill Gates, Oprah Winfrey, Christiano Ronaldo og George W. Bush er blot nogle af kendte, der har taget imod udfordringen.

Se videoen, hvor dekanen får det kolde gys: Flyvbjergs Ice Bucket Challenge

Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health